Hellblade II poběží na Xboxu jen ve 30 FPS a v dynamickém rozlišení
zdroj: Ninja Theory

Hellblade II poběží na Xboxu jen ve 30 FPS a v dynamickém rozlišení

4. 4. 2024 17:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Taky jste už na Senua’s Saga: Hellblade II stihli skoro zapomenout? Hra přitom vychází už za pár týdnů, ale marketingové oddělení Microsoftu zřejmě vyplýtvalo rozpočet na něco jiného, protože o jedné z mála svých her pro letošní rok prakticky nemluví ani takhle krátce před vydáním.

To se trochu mění teď, kdy se Hellblade II dostal do rukou některým zahraničním médiím, a tak vylezly alespoň nějaké dojmy z hraní. Z obsahového hlediska nejsou moc překvapivá a neprozrazují v podstatě nic zásadního či zajímavého, kromě jedné věci: Senua’s Saga: Hellblade II poběží na Xboxu Series X a S jen a pouze ve 30 FPS a v dynamickém rozlišení. Nic víc, nic míň. Tvůrci své rozhodnutí v rozhovoru pro GamePro obhajují tím, že to bude díky tomu „filmovější“. Uff, obhajovat 30 snímků za sekundu filmovým zážitkem se v minulosti rozhodně osvědčilo...

Ve hře navíc nebudou ani žádné grafické režimy, a tak můžete zapomenout na jakýkoliv režim Quality, Performance, nebo cokoliv jiného. Pokračování Senuina příběhu sice z trailerů vypadá nádherně, a tak bude snad takhle hezky vypadat i v praxi, stejně je ale škoda, že ani na poměrně výkonném Xboxu Series X nebude umožňovat víc než 30 FPS při dynamickém rozlišení. Nezbývá než doufat, že těch 30 FPS bude na obou konzolích naprosto skálopevně a snímkovací frekvence nebude při intenzivních scénách padat někam ke dvaceti.

Nepříjemná zpráva o 30 FPS se ale týká samozřejmě jen a pouze Xboxu. Jak už dlouho víme, Senua’s Saga: Hellblade II vedle konzole od Microsoftu vyjde i na PC a skrze streamovací službu Xbox Cloud Gaming si hru budete moct zahrát prakticky na čemkoliv. Respektive na libovolném zařízení, kde vám poběží xCloud, včetně slabších počítačů, notebooků, tabletů či telefonů.

Nejnovější články