Fenomén Palworld už se dočkal modifikace s Pokémony
zdroj: Toasted Shoes

Fenomén Palworld už se dočkal modifikace s Pokémony

23. 1. 2024 16:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Survival Palworld, který si hned po svém oznámení vysloužil přezdívku „pokémoni se zbraněmi“, vzal během uplynulého víkendu internet útokem. Studio Pocket Pair už hlásí 6 milionů prodaných kopií, hru zároveň v jeden moment hrálo až 1,7 milionu lidí najednou. Do simulátoru chytání příšerek se stavbou základny už se navíc začaly rojit první uživatelské modifikace.

Vzhledem k výše zmíněné přezdívce asi není velkým překvapením, že se jednou z prvních vlaštovek stal mod, který do Palworld přidává postavy a potvůrky ze slavné série Pokémon. Stojí za ním modder Toasted Shoes, kterého v minulosti proslavila modifikace přidávající do Mortal Kombatu 1 postavičky od Disneyho.

Toasted Shoes na sociální síti X zveřejnil video, kde místo uživatelského avatara figuroval Ash Ketchum, stejně jako anonymní potvůrky nahradily jejich slavnější předobrazy jako Pikaču a z prvního bosse se stala Jessie z Rakeťáků.

Vzhledem k přísnosti právního oddělení Nintenda, které na své duševní vlastnictví bděle dohlíží, už video z X zmizelo. Toasted nicméně přislíbil, že ho dnes přesto v plné délce zveřejní na YouTube. Kvůli hrozící žalobě ale mod do volného oběhu nezamíří. I server Nexus Mods důsledně maže všechny modifikace pro Palworld, které se o Pokémony jen zběžně otírají.

Objevují se navíc spekulace, že by Nintendo nebo jeho dceřiná společnost The Pokémon Company mohly podniknout právní kroky vůči samotnému Palworldu, nejen proti modderům. Bývalý šéf právního oddělení The Pokémon Company Don McGowan se kupříkladu nechal slyšet, že nejnovější megahit vypadá jako klasická nesmyslná vykrádačka, kterých míval na stole tisíc do roka.

Buď jak buď, Palworld v této chvíli láme rekordy a nezdá se, že by s tím sám od sebe hodlal přestat. Pokémony do něj možná nedostanete, ale můžete vzít zavděk alespoň modifikací, která jeho barevnou paletu promění do odstínů tvorby studia Ghibli.

Vedle Steamu vyšel survival s potvůrkami také v Game Passu, a to jak na PC, tak na Xboxu.

Nejnovější články