Autoři Escape from Tarkov toho mají dost. Za datamining budou banovat
zdroj: Foto: Battlestate Games

Autoři Escape from Tarkov toho mají dost. Za datamining budou banovat

26. 6. 2023 14:50 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Vývojářům z Battlestate Games, autorům populární online střílečky Escape from Tarkov, došla trpělivost s dataminery a leakery. Lidem, kteří v souborech hry pátrají po neveřejných tajemstvích, hrozí bany a v krajních případech dokonce i žaloby. Hráčská komunita vyhrožování pochopitelně nese nelibě.

„V průběhu let vzrostl počet vydolovaných dat z herních souborů Escape from Tarkov, které jsou zveřejňovány na internetu a sociálních sítích. Přestože si někteří hráči myslí, že dostatečně nesdílíme informace o skrytých změnách a updatech v kódu hry, chceme upozornit, že jakákoliv extrakce dat bez oficiálního svolení je přímým porušením licenčního ujednání,“ varují Battlestate Games v prohlášení a jedním dechem dodávají, že od tohoto okamžiku začínají podobné chování trestat.

„Začneme podnikat potřebné kroky proti uživatelům, kteří informace z dataminingu zveřejňují. Zabanujeme herní účty všem, kteří se na dataminingu jakýmkoliv způsobem podílí,“ vyjmenovává ruské studio. Platformy, které podobné informace uchovávají, dostanou v nejbližších dnech varování s výzvou o stažení obsahu. Pokud neuposlechnou, podnikne právní oddělení Battlestate Games další kroky.

Zátah na dataminery studio vysvětluje následně: „Sdílením neveřejných informací, jako je například procentuální šance na spawn bossů v určitých lokacích, přichází Escape from Tarkov o efekt překvapení, hra je navíc mnohem předvídatelnější, což se neslučuje s naší designérskou vizí,“ vysvětlují autoři online střílečky.

Hráčská komunita si ale takové vyhrožování nenechává líbit a svůj nesouhlas dává hlasitě najevo. Za datamining si podle nich mohou především sami Battlestate Games. O mechanikách a změnách v Escape from Tarkov prý poskytují jen kusé informace, takže jsou hráči a hráčky odkázání na práci dataminerů.

„Bez lidí, kteří nám říkají o naprosto náhodných skrytých mechanismech u skillů, odskakování zbraní a odrážení projektilů, bychom byli v koncích. BSG si neuvědomují, že datamineři jsou jediným důvodem, proč jejich hra už dávno není mrtvá. Tarkov by bez wiki a tabulek s náboji byl nehratelný,“ lamentují uživatelé na Redditu.

Rozhodnutí a tvrdé zakročení proti neoficiálně zveřejněným informacím se nejspíš neprojeví okamžitě. Bude hodně záležet na tom, jak úspěšní Battlestate Games budou ve své křížové výpravě. Absence nezveřejněných informací ale může znamenat, že do už tak notoricky nepřístupné střílečky bude ještě těžší naskočit, což se může autorům z dlouhodobého hlediska vymstít.

Nejnovější články