První rozšíření DayZ vás naučí nekrmit medvědy
zdroj: tisková zpráva

První rozšíření DayZ vás naučí nekrmit medvědy

5. 12. 2019 12:10 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Za týden tomu bude rok od vydání plné verze českého survivalu DayZ, na kterou se čekalo opravdu hodně dlouho. Mezi kritiky nešlo o moc vychvalovanou hru, ani hráčské recenze nejsou nejpozitivnější. Přesto si DayZ udržuje stabilní základnu hráčů, jejichž počet se pohybuje mezi 8 a 16 tisíci, což je hodně slušné. A tito hráči se nyní mohou vydat do nového prostředí a čelit jeho výzvám.

Rozšíření Livonia přidává mapu titulního fiktivního státu o rozloze 163 kilometrů čtverečních. Nejde o žádného prcka, ale údajně zde máte mnohem častěji narazit na jiné hráče. Pokud tedy hledáte víc interakce, tady ji najdete.

Livonia přináší do DayZ řadu nových překážek. Mnohem častěji zde prší a panují silné bouře. Pokud se nechcete nachladit, musíte si včas najít střechu nad hlavou a zahřát se u ohně. Zároveň nejde o kraj vybavený plechovkami s jídlem, takže se připravte na poklidné vysedávání u vody s prutem v ruce, lovení divé zvěře a obdělávání zahrádky.

A pak je tu ještě ta nová chlupatá hrozba. V lesích už nečíhají jen hloupí nemrtví, ale i hladoví hnědí medvědi. Je otázka, co z toho bude nebezpečnější. První ohlasy na Steamu na rozšíření pějí chválu, ale stěžují si na stále špatný stav základní hry.

Pokud už se nějakou dobu potulujete po Chernarusi, mohla by Livonia přijít vhod. Najdete ji na Steamu a konzolích za 14 eur.

zdroj: Archiv

Nejnovější články