Mark Hamill vzpomíná na temnotu a násilí spjaté s jeho rolí Jokera v herní sérii s Batmanem
zdroj: tisková zpráva

Mark Hamill vzpomíná na temnotu a násilí spjaté s jeho rolí Jokera v herní sérii s Batmanem

31. 10. 2023 17:30 | Bleskovky | autor: Ondřej Partl |

V druhé polovině října oslavila své již 12. výročí velebená akční adventura Batman: Arkham City. Jedná se o pravděpodobně nejoblíbenější díl z celé původní batmanovské trilogie od studia Rocksteady, za což jistě může nejenom vybroušená hratelnost a temný příběh, ale také Joker s hlasem legendárního Marka Hamilla (děkujeme webu PC Gamer).

Ten během této slavnostní příležitosti zavzpomínal, jak mu hra konečně umožnila přistoupit k ikonické postavě z temné, drsné a extrémně násilné stránky. Ostatně jisté náznaky lze nalézt už ve starém seriálu Batman: The Animated Series, který byl na poměry pořadu pro menší diváky docela náležitě temný.

To se ovšem nelíbilo televizním cenzorům, takže se musel kreativní tým dost mírnit. Proto herní série Batman: Arkham představovala splnění dávných snů, v nichž se konečně mohlo naplno realizovat plno lidí z původního tvůrčí party seriálu. V čele s Markem Hamillem, Kevinem Conroyem jako Batmanem a scenáristou Paulem Dinim. A historie už asi jasně dá za pravdu, že výsledek se více než povedl.

Nejnovější články