Herní adaptace se dočká i filmová série Paranormal Activity
zdroj: Paramount

Herní adaptace se dočká i filmová série Paranormal Activity

28. 2. 2024 16:30 | Bleskovky | autor: Pavel Makal |

Filmové horory se v herní světě usídlily už dávno, tu s větší, tu s menší úspěšností. Několika her se dočkal Jason Vorhees z Pátku třináctého, povedenou adaptaci dostala i Věc Johna Carpentera, své si na obrazovkách užila značka Blair Witch a mnoho dalších. Brzy by se na řadu měla dočkat i další found footage duchařina.

Řeč je o filmové sérii Paranormal Activity, která už má na svém kontě čtyřdílnou souvislou sérii a tři spinoffy (s velmi kolísavou kvalitou). O adaptaci se postará Brian Clarke, který má na svědomí předloňský hororový indie hit Mortuary Assistant. Vydavatelství DreadXP, pod jejímiž křídly hra vzniká, ve spolupráci s filmovou společností Paramout oznámilo, že hra využije motivy i styl filmové ságy a rozšíří její vnitřní mytologii.

Hra má také využít vylepšenou verzi systému Haunt ze zmíněného Mortuary Assistenta, díky kterému se bude intenzita strašení měnit na základě hráčových reakcí. Prozatím o hře ale nevíme moc dalšího, termín vydání je v plánu až na rok 2026 a oznámeny nyní nejsou ani platformy, na kterých má vyjít.

Nejnovější články