Singleplayer God of War - Kratos je zpátky v plné polní
zdroj: tisková zpráva

Singleplayer God of War - Kratos je zpátky v plné polní

5. 6. 2012 6:18 | Video | autor: Adam Homola |

Už je to nějaký ten pátek, co vyšel God of War III. Vývojáři v Sony Santa Monica se ale neflákali a nedávno nám dali nahlédnout pod pokličku nového God of War: Ascension. Tehdy jsme zahlédli kousíšek multiplayeru. Jenže znáte to. Nabídnete hráčům prst a oni chtějí hned celou ruku. A celou, precizně odseknutou paži nám teď předhodil sám Kratos. Sony na svoji tiskovku dle očekávání vytáhlo singleplayerovou ukázku, která, po vzoru ostatních God of War her, brutalitou rozhodně nešetřila. Kratos je pořád stejně dobrý bijec a naučil se i pár nových triků.

zdroj: Archiv

Jedním z nich je například jakési kouzlo, díky kterému můžete dát do kupy rozbitou konstrukci mostu, dřevěné věže a podobných menších staveb. Mechanicky to sice připomíná Lego: Star Wars, protože Kratos jen napřáhne ruku a dřevo se už samo poskládá, ale to vůbec nevadí. Po nově zrekonstruovaném mostě můžete jít seřezat další zástupy monster a to tu jde především.

Chybět neudou ani obří bossové. Bez nich by byl God of War poloviční. Během hraní jsme měli možnost zahlédnout jen jakousi přerostlou chobotnici. Ta sice plešatému svalovci dala trošku zabrat, ale k monumentálnosti titánů ze trojky měla ještě daleko. Každopádně souboj vypadal skvěle - Kratos kolem chapadel poletoval a kroužil jako lovec čekající na vhodný okamžik pro ránu a celé to zakončil mohutným skokem přímo do jejího chřtánu.

Vypadá to tedy, že v singleplayeru zůstane všechno víceméně při starém. Proč taky měnit něco, co funguje perfektně? Fandové usekávání končetin, trhání očí, rohů, párání břich a skalpování slonů si můžou směle zakroužkovat datum 12. března 2013, kdy God of War: Ascension vyjde, pochopitelně exkluzivně na PlayStation 3.

Nejnovější články