80 procent hráčů prý neuvidí poslední level nového Hitmana
zdroj: tisková zpráva

80 procent hráčů prý neuvidí poslední level nového Hitmana

26. 6. 2012 17:27 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Alespoň tedy podle Tore Blystada, šéfa týmu, který na Hitman: Absolution pracuje.

Za tímto závěrem prý stojí průběžný výzkum studia, co se týká chování hráčů. „Používáme teď metriku mnohem více, než kdy předtím. Průměrný hráč pravděpodobně nikdy nedosáhne konce hry, což je smutné. Nebo si ji zahrají jen jednou, ale my tuhle hru děláme pro lidi, kteří chtějí projít každý level do sebemenšího detailu a všechno objevit. Děláme ji tak, aby vydržela a ne aby to byla jednohubka“.


Takže, jak jste jistě pochopili, problémem není obtížnost hry, ale fakt, že lidé prostě hry nedohrávají. Což je prostě fakt, ačkoliv k tomu vede obrovské množství důvodů (a ten, že hra nemusí prostě být kvalitní, bude jeden z prvních, co vás napadne). Na tyto důvody navazuje i Blystad.

„Víme, že jen 20 procent hráčů dosáhne poslední úrovně. Je hrozné to vědět. Ti, kteří na hře dělají, jsou z toho smutní. Proč je ta míra dokončení tak malá? Myslím, že lidé se prostě nejsou schopni na takovou dobu připoutat k jednomu produktu. Okouká se jim. To neplatí jen pro tuhle hru, platí to pro všechny“.

Jasně, můžeme namítnout, že kdyby hra byla skvělá, tak nás jistě nenechá odejít, ale ruku na srdce, nikdy se vám nestalo, že jste odešli i od skvělé, rozehrané (a třebas dlouhodobé) hry? A co se týká samotného Hitmana, tohle je prostě ve své podstatě hodně dobrá zpráva, která nám má říct, kolik potenciálu se ve hře skrývá. „Vždy jsme měli dilema. Chtěli jsme sem dát co nejvíc věcí, ale zároveň jsme věděli, že většina hráčů ty věci nikdy neuvidí. Takže nyní můžeme jen hráče motivovat a pobízet k novému a dalšímu hraní různými způsoby“, dí Blystad.

Nejnovější články