Zlí Rusové v Tom Clancy's EndWar
zdroj: tisková zpráva

Zlí Rusové v Tom Clancy's EndWar

23. 11. 2007 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Specifika tří hratelných frakcí a co je vedlo k zapojení se do globálního konfliktu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Singleplayerové kampaně chystané netradiční next-gen RTS Tom Clancy's EndWar jsme se letmo dotkli jen v preview, proto nám nové informace od UbiSoftu padly přímo do noty. Už samotné obrázky leccos vypovídají o politickém vidění konfliktu ve hře: zatímco Američané si jednoznačně jdou za svým a Evropané se tváří spíš rezervovaně, o zákěřnosti Ruska nemůže být v temných barvách a kvůli vojákovi napěchovaném raketami pochyb. A co pozadí samotného konfliktu a přednosti/nevýhody jednotlivých stran?

  • Spojené státy: rozkmotřily se s Evropou kvůli soutěžení ve vědě a vypuštění americké vesmírné stanice Freedom Star, která narušíla globální rozložení sil. Páteří amerických vojsk bude elitní Joint Strike Force, sestavená z drobných, ale o to hbitějších jednotek se specializací na utajené/špionážní technologie (letadla bez pilotů, robotiku atp).

  • Evropská federace vznikla kvůli jaderné válce mezi Íránem a Saudskou Arábií a kromě Anglie a Irska zahrnula celou Evropu. Její veteránské jednotky Enforcers Corps se skládají z vycvičených bojovníků proti terorismu, zvyklých se pohybovat v městském prostředí za pomoci rychlých vozidel a se smrtícími energetickými zbraněmi.

  • Rusko zažilo opětovný vzestup díky ropě a její Spetznaz Guard Brigade se sestává z chladných až brutálních těžkooděnců, navíc schopných přímo na bojišti upravovat dostupné zbraně a třeba je montovat na vozidla.
Tom Clancy's EndWar vyjde na jaře pro X360 a PS3.
zdroj: PR

levis

Nejnovější články