Rybičky, rybičky.. aneb multiplayer Blacksite Area 51
zdroj: tisková zpráva

Rybičky, rybičky.. aneb multiplayer Blacksite Area 51

23. 10. 2007 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Návrat do školních tělocvičen s mimozemšťany připomíná síťový mód sci-fi FPS.

Vedle klasických multiplayerových módů Deathmatch / Team Deathmatch / Capture the Flag nabídne sci-fi FPS Blacksite: Area 51 také speciální režim Abduction, pod nímž se ve skutečnosti neskrývá nic jiného než staré známé "rybičky" ze školních tělocvičen. Na jednoho z hráčů připadne role Reborna neboli mimozemšťana, jehož cílem je postupně zabít ostatní: každý ulovený člověk se následně stává mimozemšťanem a pomáhá v lovu ostatních lidí, které zase k boji o přežití hecují bonusové body za každého ztraceného člena týmu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Stejně jako v singleplayeru utáhnete i v síťové hře maximálně dvě zbraně, přičemž bude-li mezi nimi např. raketomet, podstatně to zpomalí váš pohyb/zamezí běhu. Co se týče map, část jich bude zasazena do Iráku (kde se odehrává úvod kampaně) s typicky špinavými cestami i rozstřílenými zdmi, představujícími ideální úkryt pro odstřelovače. Blacksite běží na Unreal Enginu 3, díky čemuž podobné úkryty naštěstí nebude obtížné rozstřílet na kusy.

Pokud jste majiteli Xboxu 360, zahrajete si na "rankovaných" serverech a budete moci využít podpory hlasové komunikaci, kdy tak jako ve skutečnosti navíc v bezprostřední fyzické blízkosti protivníka uslyšíte i jeho hlas. PS3 verze nic z tohoto nenabídne, u té PCčkové se zatím neví. Autoři navíc do žádné z finálních verzí nestihli zapracovat slíbený kooperativní multiplayer, který redaktoři IGN očekávají později formou stažitelného přídavku.

Blacksite: Area 51 vyjde pro PC a X360 v listopadu (předobjednávka), PS3 verze dorazí s odstupem v zimě (podobně jako UT3, více zde).
zdroj: IGN

levis

Nejnovější články