O konverzi Supreme Commander pro X360
zdroj: tisková zpráva

O konverzi Supreme Commander pro X360

20. 12. 2007 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Převedení nejkomplexnější RTS na konzoli není projevem čírého bláznovství, ujišťují tvůrci.

Supreme Commander (77%, recenze), jedna z nejkomplexnějších RTS na PC za poslední roky, a port na konzoli Xbox 360? Pro někoho možná projev čirého bláznovství, ne však pro vizionáře Chrise Taylora. Zahraniční novináři nám referovali o novinkách oproti PC verzi, zpracování masivních šarvátek na paměťově omezené konzoli a jak to vůbec bude celé fungovat.

Hned zpočátku bylo najatým vývojářům z externí firmy Hellbent Games jasné, že velmi složité ovládání a HUD hry budou muset zredukovat na rozumnou míru. Převedeno do praxe, na obrazovce zůstanou zafixovány jen kriticky důležitá fakta, např. ekonomická data, zatímco ta méně důležitá půjde vyvolat, až je hráč bude skutečně potřebovat (tlačítka A, B, X a Y na gamepadu). Funkčnost tohoto způsobu ovládání testovali tvůrci po dobu jednoho roku. K technologickému stromu, upgradům velitele či budování se dostanete přes nové kruhové menu (jako v C&C3) a označení většího počtu jednotek zase dosáhnete přidržením přidržením jednoho tlačítka. Zachován zůstané výborný zoom.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Supreme Commander bude na Xboxu 360 podporovat řadu vychytávek, které se objevily až v přídavku Forged Alliance a díky postavení na jeho zdrojovém kódu bude hra malinko svižnější (v rozlišení 720p a 480p). Také dostane do vínku pár exkluzivních multiplayerových módů (např. King of the Hill) a 9 nových jednotek. Naopak budou oproti PC verzi rozumně vyškrtnuto šest méně populárních a především velmi rozlehlých multiplayerových map z důvodu omezeného výkonu konzole (PC verze se mimo jiné "proslavila" i ne zrovna příjemnou zátěží starších CPU). Limit počtu jednotek zůstává naprosto stejný (500). Multiplayer Supreme Commander bude schopen hostit až 4 hráče.

Supreme Commander vyjde na Xbox 360 na jaře a předtím si konzolovou verzi budete moci oťukat v demu. Mimochodem, chystá se i druhý datadisk pro PC verzi.
zdroj: IGN

jester

Nejnovější články