Vesmírný sandbox Starbound překopává meziplanetární cestování
zdroj: tisková zpráva

Vesmírný sandbox Starbound překopává meziplanetární cestování

13. 2. 2017 17:56 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Budovatelský sandbox Starbound (neboli „Terraria ve vesmíru“) Láďu zas tak moc neoslnil, jak se můžete přesvědčit v recenzi. Celé to putování vesmírem, přežívání na planetách a crafting všeho druhu prý není moc odladěné a zavání repetitivností. Přesto vám po nějaké době přiroste k srdci. Řečené přirůstání by mohlo být podpořeno i faktem, že vývojáři z Chucklefish Games hru stále ještě zásobují novými updaty. A jeden z nich do ní před pár dny přidal vylepšené cestování po galaxii.

Nové rozhraní půvabně představuje hvězdy, planety i satelity ve vzájemném pohybu, rotující na svých oběžných drahách. Kromě přehlednosti, estetického požitku z malých barevných světýlek a zvýšené imerze je jedním z důsledků taky úprava hratelnosti. Vesmír v pohybu znamená, že některé příležitosti budou dostupné pouze za určité konstelace těles, takže trpělivost a pečlivý průzkum můžou poskytnout nečekané odměny.

Po galaxii budou kromě kusů kamene či plazmy rozesety taky vesmírné stanice, kupecké lodě nebo dávné trosky volající po vyrabování – zkrátka plno příležitostí pro dosud nevídaná dobrodružství. Láďa varuje, že na Starbound si máte připravit „pár stovek hodin času“, takže pokud jste si tím vším už jednou prošli, nový update možná nebude dostatečnou záminkou k návratu. I když! Podívejte se na následující pohyblivé obrázky a zkuste říct, že to nevypadá pěkně. 

 

Nejnovější články