Nezávislé hry migrují na konzole, černobílá hororovka White Night skončila na Xbox One
zdroj: tisková zpráva

Nezávislé hry migrují na konzole, černobílá hororovka White Night skončila na Xbox One

16. 6. 2014 16:39 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Sony a Microsoft sbírají lákavě vypadající hry od nezávislých vývojářů jako divé, což není žádná novinka už nejméně rok, ale během letošní E3 byla přítomnost indie her na tiskových konferencích obou firem opravdu markantní. Díky tomu jsem třeba zjistil, že původně PC/mobilní Pavilion vyjde na PS4 a PS Vita, potažmo že černobílá hororovka White Night zase postraší majitele Xbox One.

White Night od Frantíků z Osome Studio zaujala loni v listopadu zejména svým černobílým zpracováním, kdy ještě tvůrci na konci traileru anoncovali vydání v roce 2014 pro PC (Steam i Windows Store) a Mac. Nový trailer z prezentace her v rámci Xbox One programu ID@Xbox během E3 2014 ale žádné logo krom Xbox loga neobsahoval. Oficiální stránky nadále uvádí, že hra vyjde letos na PC a Mac, ale není zde ani zmínka o vydání Xbox One, čili informace zde obsažené spíš považuju za neaktuální.

Ideálním řešením by samozřejmě bylo vydání hry na PC, Mac a Xbox One v jeden den, ale po zkušenostech s jinými hrami se obávám, že White Night vyjde na Xbox One, a jestli se vůbec objeví na jiných platformách, bude to s několikaměsíčním zpožděním. Dokud nebude ohledně termínů vydání na jednotlivých platformách zcela jasno, čerta na zdi nechám rozkresleného. Buď ho smažu, nebo ho domaluju.

zdroj: Archiv

White Night má být vizuálně výrazná kombinace adventury a survival hororu ve stylu Alone in the Dark, která se odehrává ve 30. letech minulého století ve starém baráku, jehož tajemství je třeba vyřešit. Hádanky a do značné míry i hororové situace by měly vycházet ze hry světla a stínu.

Bez zdroje světla bude hlavnímu hrdinovy dost ouvej, ale co naplat, když musí se světlem zacházet opatrně a strategicky. Občas tu tmu vydržet musí... Po domě je sice různých baterek, sirek a svícnů rozmístěno vícero, ale každá z těch svítilen vydrží jinak dlouho a bůh ví, jak rychle najdete další světlo...

White Night zdroj: tisková zpráva

Představu o základech hry máte, nové obrázky z E3 najdete v galerii a E3 video se toulá někde okolo textu. Pokud byste stáli o oficiální popisek hry, který tvůrci přecpali odkazy na slavné filmy a jejich režiséry, nalistujte článek z konce loňského roku. Nebo rovnou zamiřte na oficiální stránky hry.

Nejnovější články