Mladá bojovnice musí v Prey for the Gods zničit obrovské bohy, aby skončila věčná zima
zdroj: tisková zpráva

Mladá bojovnice musí v Prey for the Gods zničit obrovské bohy, aby skončila věčná zima

19. 10. 2015 11:12 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak se zdá, kultovní Shadow of the Colossus bude mít svého nástupce. Tedy pokud se povede projekt malého kalifornského studia No Matter, který se jmenuje Prey for the Gods a... prostě vypadá právě jako zmíněný populární kousek z PlayStation 2. Ostatně, i oficiální (a dosti strohý) popis hry se na tuhle klasiku nenápadně odvolává tvrzeními, že nás čeká „kolosální nebezpečí.“

Hlavní hrdinka, obyvatelka umírajícího světa, se vydává na jeho okraj, kde žijí bohové. Svět ničí nekončící zima a jak se zdá, jedinou možností, jak spustit globální oteplování, je pokusit se zabít bohy. Což nebude nic snadného, vzhledem k tomu, že hrdinka má, alespoň v traileru, k ruce jen luk a bohové sahají do výšky několika desítek metrů.

Z videa je jasné, že systém bude podobný s „Colossem,“ tedy nalezení taktiky ke složení obra a její následné provedení, aniž by vás soupeř zašlápnul, zaplácnul a nebo prostě sežral. A proč ne. Je to systém jednoduchý, ale zábavný a pokud se povede vytvořit koncept různých monster, mohla by Prey for the Gods fungovat.

Jediné, co ve mne budí obavy je fakt, že tým No Matter čítá pouhé tři vývojáře, kteří projekt sami financují a pracují na něm ve volném čase, po práci. Prozatím hra, respektive její trailer, který prý vznikl ze záběrů ze hry a z assetů, vypadá krásně, ale myslím, že tohle trio před sebou má mnoho bezesných nocí. Hra je plánovaná na PC a Mac.

zdroj: Archiv

Nejnovější články