Gravel láká řidiče na exotické lokace, drsné off-roady a arkádové závodění
zdroj: tisková zpráva

Gravel láká řidiče na exotické lokace, drsné off-roady a arkádové závodění

5. 3. 2017 12:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Závodní specialisté ze studia Milestone zodpovědní třeba za sérii Ride, Sébastien Loeb Rally Evo nebo Valentino Rossi: The Game sjeli z vytyčené cesty a vydávají se do neznámé divočiny. V chystané závodní hře Gravel poprvé použijí Unreal Engine 4 a celou kampaň strukturují jako televizní show, ale to je ještě to nejmenší. Klíčová je informace, že v těchhle závodech nabušených off-roadů nebude hlavním tahákem realistické zpracování, ale „zábava.“

„Přístupná fyzika, kterou si může užít kdokoli.“ Pfff. Fyzika je fyzika, hergot! No, tohle překrucování přírodních zákonů se nejspíš promítne v délce a výšce skoků v aréně nebo efektivitě stylového driftování mezi písečnými dunami. Gravel vás zavede na nejrůznější podivuhodná místa, od pouští a lesů až po zasněžené hory, a tím pádem je nejspíš jedině dobře, že půjde o arkádu a nikoli o přísnou simulaci. Představa, že na svůj mohutný Jeep dvě hodiny navlékáte sněhové řetězy nebo že vám písek zaneřádil motor a vy teď někde na Sahaře zemřete žízní, asi úplně nezapadá do obecně přijímaných definic zábavy.

zdroj: Archiv

Ve hře vás čekají celkem čtyři dost odlišné disciplíny. První z nich, Wild Rush, vás plácne do exotické lokace, v níž se tvrdě poperete o vítězství. To Cross Country je mnohem uvolněnější, s obrovskými mapami, jež můžete prozkoumávat, co hrdlo ráčí. Speed Cross prezentuje skutečně existující dráhy, na nichž si to můžete rozdat poněkud civilizovaněji, než někde v Pacifiku nebo na Aljašce. A nakonec je tu Stadium Circuit, v němž se ocitnete v aréně se spoustou skokánků. Časem prý budou představeny i další módy jak pro singleplayer, tak pro hru více hráčů.

Gravel vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One v létě letošního roku.

Nejnovější články