DLC Left Behind pro The Last of Us vyjde 14. února
zdroj: tisková zpráva

DLC Left Behind pro The Last of Us vyjde 14. února

16. 1. 2014 12:30 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Již za necelý měsíc se dle čerstvého prohlášení dočkáme singleplayerového přídavku k božskému The Last of Us. Kontury příběhu Ellie a její kamarádky Riley pojmenovaného Left Behind už v úterý nastínil Petr, nynější rozhovor s Ashley Johnson, dabérkou Ellie, však odhalil trochu více z atmosféry celého předpokračování (Left Behind se totiž bude věnovat událostem před samotným The Last of Us).

Vzhledem ke kvalitám původní hry, "nejlepšího filmu loňského roku, který vlastně ani nebyl filmem", nepanovaly výrazné pochyby o holčičím Left Behind. Přesto ona "hravější" stránka Left Behind může na první pohled působit jako něco, co hrozí odlákáním původních hráčů – v přídavku ostatně bude zcela absentovat Joel. Něčeho takového se však podle slov Ashley Johnson nemusíme bát.

Odlišná bude sice samotná nátura vztahu dvou hlavních postav, vzhledem ke kontextu však nepůjde o něco tradičního: "(Vztahu mladší Ellie a Riley) nechybí hravost a pošetilost a to není zrovna něco, co bylo mezi Ellie a Joelem. (...) Je to takový post-pandemický příběh dvou náctiletých holek, co prostě blbnou."

Nemalé množství ironie a ukázka dospívání na pozadí hald mrtvol tak nebude chybět ani nyní, ve zbytku rozhovoru bohužel nedošlo na moc víc než tradiční opěvování projektu, studia, kolegu a tak dále. Rozhodně bude od 14. února zajímavé sledovat, jak se třicetiletá Ashley Johnson společně s dvaatřicetiletou představitelkou Riley, Yaani King, poperou s deklamacemi dvou náctiletých holek…

Nejnovější články