Nové obrázky z GTA V jako omluvenka za absenci informací o hře
zdroj: tisková zpráva

Nové obrázky z GTA V jako omluvenka za absenci informací o hře

12. 7. 2012 17:22 | Obrázky | autor: Petr Poláček |

Bude Grand Theft Auto V k vidění na Gamescomu? Kdy hra přesně vyjde? Kdy vydáte nové obrázky a hlavně nějaký nový trailer? Budou ve hře holubi? A co na to Jan Tleskač? Fanouškovská komunita série GTA si za poslední měsíce moc srandy neužila, Rockstaři o pětce zarytě a s gustem mlčí, což dává prostor celé řadě spekulací a poplašňáků. Nyní se ale vývojáři přeci jenom slitovali, a přestože na nové informace a další materiály si prý nějaký čas ještě počkáme, nabízí fanouškům pohled na 2, slovy DVA, nové screenshoty.

Je to dozajista událost dne, možná týdne, a pokud letos hra nevyjde, tak možná i roku (sarkasmus). To už nechám na vás a vašem vztahu k sérii. Abych ale nezněl tak zahořkle, tak výše uvedený obrázek s pohledem na helikoptéru nad městem má své kouzlo. Zato ten druhý, s výhledem na park, mě jaksi ničím neuchvacuje. Ale to je daň za to, jak se hry snaží vypadat čím dál tím více realisticky: čím více se jim to bude dařit, tím méně budou pro hráče na statických záběrech něčím poutat.

Každopádně zpět k tomu, jak tvůrci omlouvají absenci oficiální informací a materiálů. Jejich cílem je prý zveřejňovat pouze stoprocentně korektní/pravdivé informace, což si lze vysvětlit tak, že nechtějí hovořit o prvcích, co nejsou stoprocentně hotové. Nechtějí fanoušky informovat o něčem, co se ještě může změnit. A to je přístup, který lze pouze pochválit. Stejně jako mantru, v jejímž rámci nechtějí tvůrci před vydáním vyzradit o hře všechno, aby měli hráči ve hře samotné vůbec co objevovat, z čeho být překvapeni.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Tak jako tak, ještě nějakou chvíli si prý na nové materiály počkáme, takže s přítomností hry na Gamescomu to vypadá čím dál tím více tak nějak všelijak. Což je úplně stejně, jako s vydáním hry, které doposud nebylo upřesněno. Analytici si proto myslí, že GTA V vyjde ještě letos na podzim, zatímco finanční zpráva Take 2 posílá vydání až do dubna příštího roku. A teď, babo raď.

Nejnovější články