Další hnijící poznatky o Left 4 Dead
zdroj: tisková zpráva

Další hnijící poznatky o Left 4 Dead

16. 1. 2007 20:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Po odhalení podstaty multiplayerové kooperativní střílečky Left 4 Dead v PC Gameru (psali jsme) se objevily další detaily, doplněné navíc i konečně pořádnými hi-res screenshoty a prvním teaser trailerem (6 MB, MPG).

Ten toho však v necelých 40 vteřinách ze samotného hraní moc neukáže a spíše jen demonstruje temnou atmosféru celého projektu, který by měl světlo světa spatřit do konce prvního pololetí, v případě Xbox 360 verze pak někdy v zimě.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hlavní role se ujmou tzv. Survivors, čtvěřice lidí, kteří jsou, jako jedni z mála, imunní vůči jistému viru, který zombifikoval valnou většinou okolí. Konkrétně se jedná o veterána z Vietnamu Billa, Louise, manažera místního elektra, Zoey, puberťačku s kořeny v zámožné rodině a na první pohled dobře živeného hromotluka jménem Francis. Ve všech čtyřech kampaních, z nichž každá obsahuje pět map, se jejich cílem stane útěk ze zamořeného okolí, přičemž finále se vždy ponese v duchu boje s bossem. Vývojáři tvrdí, že bez vzájemné kooperace jsou šance na úspěch nulové. Postupem času se schopnosti všech hrdinů budou v závislosti na vaší (ne)úspěšnosti měnit a samozřejmě se jim do rukou dostanou i lepší zbraně, nicméně na začátku by na tom, pokud jde o skilly, měli být všichni stejně. Jinak po vydání autoři plánují přes Steam vypouštět ještě další kvéry, které ty prvotní (pistole, samopal, brokovnice, lovecká puška, domácí bomby či molotovy) doplní.

Kromě klasických tupých zombií, ovládaných AI, se na druhé straně barikády objeví taktéž čtyři hlavní aktéři a jejich úkolem je pro změnu zamezit lidem v útěku. Jedná se o Boomera, blijícího na své oběti a lákající tak okolní nemrtvé, Smokera se škrtícím jazykem o délce padesát stop, Huntera a kolosoidního drobečka označovaného jako Tank, kterému nedělá problém probourat menší zeď nebo po vás mrštit vrak auta. Nemrtví (tzv. Infected) nebudou moci ovládat lidské zbraně a zůstanou závislí jen na svých schopnostech. Volba této strany by měla znamenat hraní spíše ve stylu schovky, kdy musíte čekat v temnotě a překvapivě útočit ze zálohy (že by kempování přišlo do módy?). Do karet jim hraje ale fakt, že po smrti se během chvilky zase oživí.
zdroj: Gamespot, CVG

moolker

Nejnovější články