RPG Eschalon: Book III vyjde příští rok v únoru
zdroj: tisková zpráva

RPG Eschalon: Book III vyjde příští rok v únoru

4. 12. 2013 14:48 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Patříte-li mezi ctitele staromilských RPG a nedávno recenzovaný Avadon 2 vám nestačí, Basilisk Games pro vás mají dárek na drasticky násilně importovaný svátek sv. Valentýna. 14. února totiž vyjde závěr jejich trilogie pod názvem Eschalon: Book III. Jak napoví trailer i prohlášení tvůrců, tohle je výlet do starých časů se vším všudy.

Na oficiálních stránkách si můžete jasně přečíst: „Book III není nějaké hloupě zjednodušené RPG pro masy. Rychlé klikání vás nezachrání, Eschalon je poctou největším RPG minulosti, disponuje neomezeným rozvojem postavy a svobodu zkoumat svět tak, jak toužíte. Obtížnost se neškáluje dle vaší úrovně.“

Ačkoliv jde o konec trilogie, nově příchozí fanoušci by prý neměli mít problém naskočit do příběhu a hned se zorientovat. Samozřejmostí je kromě propracovaného a rozsáhlého světa i tahový systém soubojů. Takže zuřivé klikání vás určitě nezachrání. Eschalon: Book III disponuje sympaticky malebnou grafikou, která vyjadřuje poctu klasikám a přitom nevypadá jako výsledek divoké noci nezvedených pixelů.

...

Původně se odhadovalo, že by hra mohla vyjít někdy v druhé polovině tohoto roku, ale nakonec se vše protáhlo. Pomohlo i to, že Eschalon prošel sítem Greenlightu. V polovině ledna ještě vyjde polootevřená beta, která vám dá ochutnat hry ještě před vydáním, za což je ale cenou menší garance stability a ryzí funkčnosti. Eschalon: Book III vypadá sympaticky a pro skalní fandy žánru a nostalgiky jako jasná záležitost. Takže ještě jednou, hra vyjde 14. února na PC, Linux a Mac.

Nejnovější články