Nová Zelda je naprostá pecka. Říká to nejen Pavel v naší recenzi, ale shodne se na tom i drtivá většina herních médií a kritiků. Na agregátu Metacritic momentálně svítí číslovka 96, což je sice o jeden bod méně než předchůdce Breath of the Wild, ale celý řada recenzentů si pochvaluje, kam až Nintendo v Tears of the Kingdom dokázalo formuli otevřeného světa posunout a jak bravurně na ni vystavělo nové herní mechanismy a lásku k objevování a dobrodružství.
The Guardian - 5/5
„Mám pocit, že Tears of the Kingdom nikdy nedokončím. Pokaždé, když si myslím, že jsem všechno objevila, hra ukáže nové mechaniky a oblasti. Doma vidím nepořádek a přemýšlím, jak by se ve hře dal pospojovat dohromady. Děti se mnou sledují Linkova dobrodružství a všichni křičíme, když mě pronásleduje děsivé monstrum, složené z drásavých rukou. Nedávno jsem na letišti, obklopená znuděnými lidmi zírajícími do svých telefonů, byla tak pohlcená labyrintem, který jsem našla na okraji mapy, že jsem málem zmeškala svůj odlet.“
IGN - 10/10
„Tears of the Kingdom je nepopsatelné pokračování jedné z nejlepších her vůbec a přitom je téměř v každém ohledu lepší. Ať už to jsou drobná vylepšení, opravdu nápaditý a zajímavý příběh nebo kreativní mechanismy stavění. Hra předělává známá místa a zároveň představuje nové lokace natolik rozlehlé, že mě donutily pochybovat o velikosti Breath of the Wild. V Tears of the Kingdom je až znepokojivé množství úkolů, záhad k odhalení a nádherných rozptýlení. Nintendo navázalo na triumf triumfem, vysoko nad rámec očekávání zvětšilo a rozvinulo už tak plný svět a zvedá laťku ještě výš do oblak.“
Gamespot - 10/10
„Tears of the Kingdom je čisté nepopsané plátno vaší kreativity, kniha, do které píšete vlastní příběhy, svět, ve kterém tvoříte své legendy. Vše, co do ní investujete, vám několikrát vrátí a láká k přelétávání, hrabání, stavění, řešení, procházení a prozkoumávání.“
VG247 - 5/5
„Přestože se odehrává na stejné mapě jako Breath of the Wild, Tears of the Kingdom se dostatečně odlišuje od svého předchůdce díky novým schopnostem a mechanismům, aby se vydávalo za plnohodnotné pokračování. Jeho obří otevřený svět působí zaplněně a láká k prozkoumávání, aniž by vás zahltil změtí ikonek, kdy většina hratelnosti stojí na kombinaci zábavné fyziky a herních mechanismů než na nějakých rigidních systémech.“
Forbes - Bez číselného hodnocení
„Tears of the Kingdom je skutečným vylepšením a evolucí oproti Breath of the Wild. I když si stále myslím, že remake Link’s Awakening byl doposud nejlepší hrou série na Switch, Tears of the Kingdom se tomu zatraceně blíží. Příběh je mnohem dojemnější než v mnohých jiných Zeldách, a proto vyznívá mnohem dospěleji. Připravte se na návrat do Hyrule, protože je to všechno znovu velmi nové a opět naprosto obrovské.“
GamesRadar+ - 4,5/5
„Tears of the Kingdom staví na solidním základu Breath of the Wild. A s takovým půdorysem to nemohlo dopadnout jinak než fantasticky. I přes občasná technická škytnutí je výsledek obrovský, hluboký a jednoduše stál za šest let čekání.“
Eurogamer - 4/5
„Tears of the Kingdom je přes všechny změny přímým pokračováním a do těch se Zelda nemá tendenci pouštět. Pokaždé začínala s čistým štítem, odhodila břímě předchozí hry stranou a vydala se na novou cestu za horizont. A přál bych si, aby přesně toto udělala i příští Zelda. Ale to je záležitost budoucna. Sečteno a podtrženo, Tears of the Kingdom je ohromující pokračování, které dodává receptuře Breath of the Wild složitost a nádheru, aniž by obětovalo její kouzlo.“
GFinity - 6/10
„Pokud se do otevřeného světa Hyrule chystáte poprvé, Tears of the Kingdom je nejlepší vstupní branou, která má tak akorát novinek, aby vás zaujala. Jestli jste si ale nesedli už s Breath of the Wild, lepší příběh není dostatečně dobrý důvod ke druhému pokusu.“
zdroj: Nintendo