Hitpoint Masters liga v League of Legends jde o víkendu do letního finále!
zdroj: Hitpoint

Hitpoint Masters liga v League of Legends jde o víkendu do letního finále!

8. 8. 2020 16:50 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Stejně jako na jaře bojují v národní League of Legends lize Hitpoint Masters nejlepší hráči z České republiky a Slovenka o titul a postup do prestižního Evropského poháru s dotací sto padesát tisíc euro. Bohužel ani tentokrát se díky špatné epidemiologické situaci nebudou moci fanoušci těšit na parádní atmosféru ve svitavské Fabrice. Nejdůležitější zápasy čtrnácté sezóny ale budeme moci o víkendu všichni sledovat z pohodlí domova vždy od 14:00 na streamu twitch.tv/hitpointcz.


Rozhodující duely letní Masters ligy hráči místo na podiu v sále odehrají ze svých domovů a vysílání poběží ze studia Hitpoint na platformě Twitch. Komentování si bere na starost tradičně populární streamer a sám bývalý úspěšný hráč Petr "Xnapy" Jirák. S ním a jeho kolegy můžete nasát atmosféru napínavých soubojů na Summoners Riftu.

Letošní jarní sezóna přinesla několik zásadních novinek. Hlavní z nich se týká možnosti postupu a reprezentování domácí scény na mezinárodní úrovni. V minulosti postupoval do League of Legends obdoby Ligy mistrů pouze samotný vítěz. Od teď už máme možnost vyslat do European Masters hned dva nejlepší týmy.  Právě proto budou semifinálové duely, které jsou naplánované již na tuto neděli 22. března, velmi důležité a měly by přinést parádní podívanou. 

masters 14 zdroj: Hitpoint

Tabulka letní Hitpoint Masters ligy po skončení základní části
 
Favoritem je jako každou sezónu vítěz základní části tým eSuba, který roky nekompromisně drtí domácí konkurenci a nasbíral historicky úctyhodných devět titulů a jen jednou jedinkrát chyběl ve finále. V semifinále je budou čekat Cyber Gaming, který mají velmi zkušený tým a budou chtít eSubě určitě vrátit prohrané 1:3 finále z jara. Zápas to bude ale hodně těžký, favoritem je jasně eSuba.

pohar_legends4 (1) zdroj: Hitpoint

Pohár ligy před pověstným svitavským kotlem

Z druhého místa postoupil přímo do semifinále tým organizace Sampi, která si chce spravit chuť po nezdaru minulou sezonu, kde překvapivě padla v semifinále a musela se spokojit s konečným třetím místem.  Sampi je unikátní také tím, že ji založil známý fotbalista Jakub Jankto působící v italské lize, který se netají velkými cíli v tomto odvětví interaktivní zábavy. Jejich soupeřem bude tým SINNERS, který je spojený s hokejovým klubem z Liberce a má také velmi vysoké ambice. Druhé semifinále tak nabídne bezpochyb hodně napínavé momenty a nedivili bychom se, kdyby se zápas protáhl až do rozhodující páté mapy.
Detailní informace o lize, týmech a hráčích najdete na www.hitpoint.cz. O víkendu doporučujeme sledovat stream a užít si to nejlepší, co u nás nabízí League of Legends!

Nejnovější články