Starfield měl málem namluveného hlavního hrdinu, tvrdí dabéři
zdroj: Foto: Bethesda Softworks

Starfield měl málem namluveného hlavního hrdinu, tvrdí dabéři

9. 11. 2023 12:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

V mezihvězdném RPG Starfield od Bethesdy jsme málem měli nadabovanou i hlavní postavu, podobně jako tomu bylo například ve Falloutu 4. Na sociální síti X (dříve Twitter) to prozradil dabér Elias Toufexis, který ve hře propůjčil hlas ostřílenému kovbojovi Samu Coleovi. Původně jej Bethesda ale najala, aby namluvil mužskou verzi avatara, za kterého můžete hrát. 

Hlasu pro ženské hlavní postavy se měla zhostit Cissy Jones, kterou ale nakonec producenti Starfieldu po rozhodnutí nechat hratelné avatary němé, aby se s nimi hráči a hráčky lépe ztotožnili, přeobsadili do role členky Konstelace Andrejy. Než ke změně došlo, oba dabéři do rolí investovali měsíce práce, jejíž fragmenty ve Starfieldu můžete stále slyšet. Výkřiky a heky avatarů tak patří Toufexisovi a Jones.

Dle Toufexisových slov se ale Bethesdě musí nechat, že takové přeobsazování a změny rolí nejsou v herním průmyslu zvykem. Jakmile vaši postavu jednou vyškrtnou, jste zkrátka ze hry.

Když už je řeč o Starfieldu, od včerejšího večera si do hry můžete stáhnout beta verzi očekávaného patche 1.8.83, který do hry mimo jiné přidává podporu DLSS. Odladěná verze aktualizace pak na PC a Xbox Series X/S přistane ještě tento měsíc.

Nejnovější články