Hráči v Helldivers 2 vyhladili rasu robotů. Jaké nebezpečí čeká Superzemi?
zdroj: Arrowhead Game Studios

Hráči v Helldivers 2 vyhladili rasu robotů. Jaké nebezpečí čeká Superzemi?

8. 4. 2024 14:45 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Hráči multiplayerového hitu Helldivers 2 mají pořádný důvod k oslavám. Během uplynulého víkendu se jim totiž podařilo osvobodit poslední planetu od terminátorům podobných automatonů. Pásově vyráběné ničivé stroje vyhladili ve všech koutech galaxie - pokud se do hry přihlásíte v těchto dnech, zbývá pod nepřátelskou nadvládou několik posledních sektorů, které sužují už jen smrtící brouci terminidi. 

Roboti byli trnem v patě hráčů od vydání hry na začátku února. Například džunglí pokrytá planeta Malevelon Creek si v komunitě vysloužila přezdívku „sci-fi Vietnam“. Nejen kvůli vizuální podobnosti s jihovýchodem Asie, ale hlavně kvůli množství virtuálních životů, které si planeta uzmula, než se ji po dlouhých a vyčerpávajících bojích konečně podařilo osvobodit.

Otázkou zůstává, jaké nebezpečí do Helldivers 2 přijde nyní, protože těch posledních několik bašt terminidů na okraji galaxie podlehne řízené demokracii Superzemě za několik dní. Studio už dříve naznačovalo, že by se do hry mohli vrátit ilumináti z prvního dílu, příchod nové frakce napovídá také tajemný modrý paprsek.

Jde o vyspělou, původně podmořskou civilizaci Squ'ith, která lidstvo technologicky předbíhá o celá staletí. Zároveň bude zajímavé sledovat, jestli vyhlazení automatonů představuje skutečně konec robotické rasy, nebo se vrátí ještě silnější. Terminidi v posledních updatech dostali novou létající jednotku, řady robotů se rozšířily o celé chodící továrny generující nové jednotky a o hejna robotických letounů. Jsme opravdu svědky vyhubení protivníka, který se zasadil o jedny z nejpamátnějších komunitních příběhů?

Současný hlavní rozkaz, který vždy udává cíl všem hráčům v Helldivers 2, žádá obyčejné osvobození trojice planet z područí terminidů. Veškeré propagační materiály mluví o jasném a nevyhnutelném vítězství, které nastolí éru prosperity Superzemě. Určitě se nestane nic zlého...

Zatímco odvážní Helldivers mohou slavit pár dnů mírů a takřka osvobozenou galaktickou mapu, bůh ví, co se honí hlavou nechvalně proslulému pánovi hry Joelovi a jaké nebezpečí pro superdemokracii se v galaxii objeví zítra - nebo v příštích týdnech.

Nejnovější články