Hráči kritizují grafiku Mortal Kombat 1 na Switchi
zdroj: NetherRealm

Hráči kritizují grafiku Mortal Kombat 1 na Switchi

19. 9. 2023 10:00 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Majitelé vyšších edic hry se v arénách brutální bojovky Mortal Kombat 1 prohánějí už od pátku. Při lámání páteří už mohli zjistit, že se reboot slavné nadmíru povedl a přináší návykovou krvavou řež schopnou zabavit dlouhé hodiny. Jak už ale u téhle značky pomalu bývá zvykem, neobešlo se to bez kontroverze.

Ta pravděpodobně největší se týká verze hry pro Nintendo Switch. Vzhledem k tomu, že titul ani nevyšel na PlayStation 4 a Xbox One, mnoho fanoušků se bálo, jak bude hra na hybridní konzoli vlastně fungovat. Nikdo však asi nečekal, že dopadne tak, jak dopadla.

Což o to, z pohledu snímkovací frekvence je většinou vše v pořádku. Hra míří na 60 FPS a všeobecně se této laťky docela drží. Problém je samotný vizuál, z něhož už si dělá legraci valná část herního internetu (děkujeme Eurogameru).

Verzi pro Switch nejenže sužují různé glitche a bugy, ale především mizerná kvalita grafického zpracování. Mnoho hráčů a fanoušků ji přirovnává ke hrám, které vycházely ještě na PlayStation 1 – textury jsou nekvalitní, mimika neexistuje a v porovnání s verzemi pro novější konzole působí výsledek jako prakticky jiná hra.

Vzhledem k tomu, že je i tato varianta k mání pouze za plnou cenu, někteří hráči se ji nebáli označit za „zlodějinu“ a „podraz“. Situace je dokonce tak špatná, že si TikToker s přezdívkou johniibo, který se na hry pro Nintendo Switch zaměřuje, při zapnutí původně myslel, že s jeho konzolí není něco v pořádku. Proto se bojovku rozhodl vyzkoušet na jiném stroji, kde však zjistil, že na vině je platforma jako taková.

Nakonec se tak jedná především o ukazatel, že by Nintendo už skutečně mohlo (a mělo) vydat novou silnější platformu, která si s moderními hrami lépe poradí. Všechny indicie ostatně napovídají, že se oznámení nového hardwaru musíme dočkat již brzy. Případně studio mohlo zvolit cloudovou verzi. Ta by ale pravděpodobně měla odezvu v ovládání, kterou u bojovky zrovna nechcete.

Druhá kontroverze se pak týká review bombingu od hráčů z Ruska a Běloruska. Ti například na webu Metacritic projevují svou nespokojenost s tím, že se Warner Bros. rozhodlo v jejich zemích vypnout multiplayerové servery a hráči tam proto mají přístup pouze k offline obsahu. Kvůli tomu má bojovka poněkud nelichotivé uživatelské hodnocení pohybující se kolem 5 bodů z 10.

Mortal Kombat 1 vychází už dnes na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S i zmíněné Nintendo Switch. Titul už v současném stavu nabízí bohatou porci obsahu, který se navíc bude ještě rozrůstat – na bojiště se již chystají další postavy, v jejichž čele stojí Homelander z komiksů a seriálu Banda nebo Omni Man ze seriálu Neporazitelný.

Nejnovější články