Fanoušci ve Starfieldu staví slavné sci-fi raketoplány
zdroj: Foto: Bethesda Softworks

Fanoušci ve Starfieldu staví slavné sci-fi raketoplány

5. 9. 2023 8:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Starfieldu bychom toho mohli upřít mnohé, ale čím trefila Bethesda pověstný hřebíček na hlavičku, je editor mezihvězdných plavidel. Ten vám totiž umožňuje poměrně svobodné a intuitivní stavění interplanetárních pohybovadel, které můžete vybavit nejen různými generátory, motory a zbraněmi, ale i desítkami kosmetických dílů a součástek.

Hráčské komunitě samozřejmě netrvalo dlouho, aby v nejnovějším sci-fi RPG vytvořila ikonické raketoplány z populárních vědeckofantastických filmů, seriálů a her. Zdaleka nejobsáhlejší knihovnou se honosí TikToker s přezdívkou spectrexgaming, kterému se povedlo sestavit třeba batmanův Batwing, slavný Millenium Falcon, Serenity z kultovního seriálu Firefly nebo Normandy z Mass Effectu.

@spectrexgaming Replying to @tinypizzawizzard what should be next? #gamingontiktok #starfield #whattoplay ♬ Mass Effect 3 - Leaving Earth - Main Theme - Geek Music

Ostatně jedny z nejčastěji zastoupených modelů pochází z jiné hry: Halo. Narazíte třeba na bitevní loď Pelican nebo UNSC fregatu Forward Unto Dawn, která vznikla v měřítku jedna ku čtyřem, protože editor Starfieldu umožňuje stavět „jen“ sto metrů dlouhá plavidla.

Fascinace objevováním vesmíru je ve Starfieldu značná a všem průzkumníkům z NASA vzdal hold redditor s přezdívkou Fishbait37. Ten totiž poskládal nechvalně proslulý raketoplán Challenger, který absolvoval celkem deset startů z na oběžnou dráhu Země. Bohužel při tom posledním v roce 1986 došlo k selhání pryžového těsnění a raketoplán 73 sekund po startu explodoval. Žádný ze sedmi astronautů havárii nepřežil.

Starfield loď Challenger zdroj: Foto: Reddit/Fishbait32

Starfield vychází na PC a Xbox Series X/S už tuto středu 6. září. Majitelé prémiových edic už ale rozhlehlý vesmír brázdí v předběžném přístupu od minulého pátku.

Nejnovější články