Call of Duty vám s Modern Warfare III může na disku zabrat přes 200 GB
zdroj: Foto: Activision Blizzard

Call of Duty vám s Modern Warfare III může na disku zabrat přes 200 GB

3. 11. 2023 15:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Pokud jste vášniví hráči Call of Duty, kteří holdují každoročním příběhovým kampaním, multiplayerovým kláním a populárnímu battle royale módu Warzone, připravte se, že s příchodem Modern Warfare III budete muset pro vojenskou střílečku vyčlenit v některých případech i přes 200 GB místa na disku. Na konzoli PS5 to je například zhruba třetina disponibilního úložiště. 

Základem je aplikace Call of Duty HQ, která je nutná pro spuštění MWII i MWIII, dále pak v závislosti na tom, na jaké hrajete konzoli, klidně i přes 50 GB místa pro soubory singleplayerové kampaně. Pokud k tomu chcete i multiplayer, režim se zombíky a battle royale Warzone, vyjde váš disk účet na 213 GB v případě PC, případně 235 GB na PlayStation 5. Pro srovnání: Red Dead Redemption 2, Starfield nebo Baldur's Gate III zabírají kolem 150 GB.

Activision Blizzard gargantuánskou velikost souborů obhajuje obsahem, který bude od prvního dne k dispozici, a množstvím předmětů, které se přenášejí z Modern Warfare II do třetího dílu. To samé platí pro soubory k mapám Warzone. Jenže to není tak úplně pravda, když jen pro zahrání kratičké lineárání kampaně potřebujete minimálně těch 140 GB.

Call of Duty HQ naštěstí umožňuje individuální instalaci jednotlivých prvků a režimů, takže si každý může vybrat, o co má zájem. Buď jak buď, stále to znamená, že pokud chcete mít po ruce a připravené k hraní všechno, co slavná značka momentálně nabízí, možná budete muset promazat disk.

Nejnovější články