zdroj: Meta

Na podzim vyjde VR headset Meta Quest 3

2. 6. 2023 14:13 | Hardware | autor: Jakub Malchárek |

Meta oznámila pokračování brýlí pro virtuální realitu Meta Quest 3. Nová generace VR nabídne lehčí headset s výkonnějším hardwarem, základním úložištěm o velikosti 128 GB a podporou bezdrátového hraní. Na oznamovací trailer se můžete podívat výše.

V řeči čísel bude mít každá čočka rozlišení 2064 na 2208 pixelů a zařízení bude pohánět mozek s procesorem Qualcomm Snapdragon XR2 druhé generace s dvojnásobným výkonem oproti Questu 2.

LCD displeje budou disponovat obnovovací frekvencí 120 Hertzů a celý headset bude navíc o 40 % lehčí než předchozí generace s vylepšenou ergonomikou. Chybět nebudou ani klasické funkce jako ovládání hlasem, sledování ovladačů Touch Plus ve virtuálním prostoru a pokročilejší haptická odezva TruTouch.

Brýle budou zpětně kompatibilní s více než 500 VR hrami a aplikacemi. Oznámení a uvedení na trh doprovází snížení ceny základního modelu Quest 2 o v přepočtu téměř 2 200 korun. Pokud vlastníte předchozí generaci VR, dostanete příjemný bonus v bezplatném updatu, který navýší výkon procesoru o 26 % a grafické karty o 19 %, což v praxi poznáte podle plynulejšího výkonu her a responzivnějšího uživatelského rozhraní.

Meta Quest 3 se na pulty obchodů dostane 27. září s cenovkou základní verze ve výši 499 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 11 tisíc korun. Oznámení přichází jen pár dní před konferencí Applu, na které má technologický gigant oznámit svůj headset pro virtuální a rozšířenou realitu.

Nejnovější články