Vychází noirová plošinovka Renoir s mrtvým s detektivem
zdroj: tisková zpráva

Vychází noirová plošinovka Renoir s mrtvým s detektivem

10. 11. 2016 11:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

James Renoir neměl svůj nejlepší den, i když začal dobře. I když je jeho město prorostlé zločinem a korupcí, jeden mladý politik vypadal, že zčeří vody, Renoir na policejním okrsku patřil mezi nejdravější lovce zločinců a společně s povýšením na detektiva našel i ženu svých snů. A pak Renoira někdo zastřelil. Jenže tam, kde obvykle cesta končí, tam ta herní začíná a to 16. listopadu, kdy titul vychází na Steamu. Tam ještě najdete datum 24. listopadu, ale hra bude dle tiskové zprávy k dispozici už 16. listopadu.

Renoir je sice mrtvý, ale jeho duch se pořád potuluje po světě, aby zjistil, kdo ho zabil. Disponuje schopností ovládat duchy jiných lidí a díky tomu řešit nejrůznější hádanky a puzzly, které jsou překážkami na cestě za odhalením jeho vraha.

Pokud byste čekali detektivku, se zlou se potážete. Renoir je logická plošinovka, která sází na přemýšlení a řešení puzzlů, které prokládá příběhem o detektivovi vyšetřujícím vlastní vraždu. Atmosféře pomáhá silný noirový styl , který se odkazuje na tradiční romány „drsné školy.“ Na hře původně pracovalo české studio Soulbound Games, nicméně po neúspěchu na Kickstarteru došly peníze na vývoj a titulu se ujalo studio Black Wing Foundation a vydá ji společnost 1C. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články