Video z Middle-earth: Shadow of Mordor ukazuje, jak si vás nepřátelé zapamatují
zdroj: tisková zpráva

Video z Middle-earth: Shadow of Mordor ukazuje, jak si vás nepřátelé zapamatují

11. 6. 2014 11:30 | Video | autor: Adam Homola |

Middle-earth: Shadow of Mordor je vedle Alien: Isolation jednou z her, které se na žádné z tiskových konferencí neobjevily. Vývojáři ze studia Monolith však na E3 své akční RPG novinářům prezentují, a kdo na E3 není, ten se může alespoň podívat na nový trailer, který vysvětluje systém zvaný nemesis.

Systém podobný nemesis, pokud mě paměť neklame, doposud v jiné hře k vidění nebyl. Většinou nepřátele hned zabijete a váš vztah s nimi tím končí. V Middle-earth: Shadow of Mordor to ale bude trošku jinak - nepřátelé si vás budou pamatovat.

zdroj: Archiv

Když nepřítele zraníte, nebo zraní on vás, případně když mu zabijete parťáka, bude to při dalším setkání hrát roli. Kupříkladu pak nepřítel zvolí jinou taktiku, nebo dojde na jiný dialog či hlášku, kterých je ve videu několik.

Pěkné je, že díky speciálním schopnostem můžete Sauronovu armádu postupně rozkládat i zevnitř. Nepřátelům můžete přikázat, aby proti sobě bojovali v duelech, nebo pořádali útoky na jiné potvory. Jde o strategický prvek, který by mohl hezky oživit hratelnost, co jinak spoléhá hlavně na souboje. Ostatně, podívejte se na půlhodinový záznam od kolegů z Gamespotu, z toho vám bude všechno jasné.

Middle-earth: Shadow of Mordor vyjde 7. října tohoto roku na PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One a Xbox 360.

Nejnovější články