Ukázka z updatovaného Unreal Enginu: než přijde UE4
zdroj: tisková zpráva

Ukázka z updatovaného Unreal Enginu: než přijde UE4

8. 3. 2012 12:30 | Video | autor: levis |

Pět minut trvá předváděčka updatované verze Unreal Engine 3, kterou vypustil Epic. V úvodu videa zdůrazňuje multiplatformní bázi enginu a na záběrech z Batmana nebo Aliens připomíná, co už UE3 dokázal v minulosti nebo jak se umí integrovat s Facebookem a Twitterem.

zdroj: Archiv

To nejhezčí jsou ale ukázky jednotlivých technologických disciplín, v nichž UE3 vyniká: je tu filmová hloubka obrazu, realistické renderování stínů, používání Nvidia Apex Clothing (pro renderování například plášťů), DX11 MSAA Hair (pro detailnější vousy a chlupy/vlasy), prokreslení textur pod povrchem, dále motion blur nebo zalesnění terénu.

Na probíhající GDC už Epic přivezl i pracovní build Unreal Enginu 4, ukazuje ho ale jen svým vybraným spolupracovníkům a vývojářům. "Naši největší konkurencí nejsou výrobci middleware, ale ti, kdo si vyvíjí své vlastní enginy," vysvětlil Mark Rein v narážce na Frostbite 2. "Cílem UE4 je dokázat i těmhle lidem, že nastal čas, aby se přidali k nám."

Nic bližšího ale o enginu říct nechce: zatím je jakékoli info přísně tajné, nedá se dokonce ani říct, kdy bude UE4 předveden veřejnosti, a dokonce ani sám Epic tohle rozhodnutí nemá plně pod palcem.

Nejnovější články