Retro GamesPlay – Leisure Suit Larry I
zdroj: Vlastní foto autora

Retro GamesPlay – Leisure Suit Larry I

17. 3. 2017 15:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Adventura o osmatřicetiletém panici Leisure Suit Larry patří do zlatého fondu klasických adventur, i když by jí tuto pozici leckterý puritán rád odepřel kvůli tématu a stylizaci hry. Přitom jde o lechtivou, úsměvnou hru, která bodovala především díky své nadsázce. Zda ovšem její humor odolal zubu času dnes otestuje v rámci Retro GamesPlaye, kde se do role nešťastného Larryho zhostí Pavel Dobrovský a Honza Olejník.

První díl Leisure Suit Larry vyšel v roce 1987 a i přes mizivou reklamu (některé obchodní řetězce odmítly mít hru ve své nabídce) prodal čtvrt milionu kopií, což udělalo radost jak Al Lowovi, který za hrou stál, tak i Kenu Williamsovi ze Sierra On-Line, který se obával, že bez reklamy bude ze hry komerční propadák. Stojí za zmínku, že Williams byl i jedním z programátorů, kteří na hře pracovali.

Nulová reklama a absence v některých obchodech sice první prodeje hry ovlivnily natolik, že se zdálo, že z Larryho bude nejhůř prodávaná hra v historii Sierry. Jenže, aby se o lehce erotické adventuře nedozvěděla nemalá část herního publika, chtělo by to spíš celostátní cenzuru a ne jen absenci reklamy… Postupem měsíců si prostě komunita dala vědět a výsledkem bylo dalších pět her, pokud nepočítáte remaky. Ten první přišel už v roce 1991, kdy hra vyšla s VGA grafikou, na novém enginu Sierry.

Jako obvykle můžete kluky zasypávat otázkami, komentáři a postřehy přímo na chatu u vysílání na Youtube.

Nejnovější články