První záběry z hraní arénové střílečky LawBreakers od Cliffa Bleszinskiho
zdroj: tisková zpráva

První záběry z hraní arénové střílečky LawBreakers od Cliffa Bleszinskiho

28. 8. 2015 17:10 | Video | autor: Adam Homola |

Po měsících náznaků a nedávno oznámení vyšly první záběry z LawBreakers. Free to play sci-fi střílečky, ve které se proti sobě postaví dva týmy o pěti hráčích. Jednou z prominentních postav za vývojem LawBreakers je Cliff Bleszinski, který má na triku nejen Gears of War, ale též Unreal Tournament.

V prvním videu ze hry není k vidění celý zápas, ale jde o představení jednotlivých postav a tříd. Jako první tu máme Kitsune, která patří do třídy Assassin. Její specialitou je plazmové laso, kterým se může přichytit na okraj budovy a ladně se zhoupnout do jiné části úrovně. Druhou postavou je Breacher, jehož třídou je Gunner. Ten může podle všeho střílet za sebe, i když se pohybuje dopředu a dozadu se vůbec nedívá.

Do třídy Skirmisher patří Maverick, která může poletovat a na přiblížení se k nepřátelům používá rychlý teleport spojený s útokem. Posledním členem do party je Cronos, což je Titan. Půjde zřejmě o toho nejdrsnějšího bouchače, který sice nemá jetpacky a plazmové lasa, ale mobilitu mu zajišťuje starý dobrý rocketjump. Ohánět se může též velkým výbuchem čehosi ve svém okolí.

zdroj: Archiv

Z videa je zjevné, že trend z posledních let, tedy obrovská mobilita hráčů, bude v LawBreakers ještě znásobená designem map. K tomu samému se ostatně přiklonily už tituly Call of Duty, Titanfall a další. Ve všech najdete jetpacky nebo podobné mechaniky jak se pohybovat rychleji, skákat výš a vůbec neběhat po zemi jako ve starých střílečkách.

LawBreakers vyjde v příštím roce a bude free to play, což ji staví do nepříjemně se plnícího žánru bezplatných arénových "oldschool" stříleček. Ještě před dvěma lety byste podobné hry hledali jako jehlu v kupce sena, protože vedle Team Fortress 2 toho popravdě moc nevyšlo. Teď se chystá Battleborn, Unreal Tournament a Overwatch. Vedle toho pořád funguje Team Fortress 2 nebo třeba Warface. Ve free to play akčním chlívku bude holt příští rok plno.

Teď jde jen o to, kdo spustí svoji betu dřív (Overwatch začne letos na podzim) a v takovém stavu, že hráči pak nebudou mít potřebu zkoušet něco jiného. Do toho všeho se ale pořád chystá Call of Duty: Black Ops III, Star Wars: Battlefront, Titanfall 2... Fanoušci multiplayerových stříleček nebudou mít o zábavu nouzi.

Nejnovější články