First-person mod mění Metal Gear Solid V: Ground Zeroes na solidní střílečku
zdroj: tisková zpráva

First-person mod mění Metal Gear Solid V: Ground Zeroes na solidní střílečku

12. 1. 2015 11:03 | Video | autor: Aleš Smutný |

Poté, co se povedený stealthový prolog Metal Gear Solid V: Ground Zeroes vyšel i na PC (viz recenzi), bylo jen otázkou času, kdy se jej zmocní modderská komunita a něco zajímavého vytvoří. Takže si nyní můžete stáhnout mod, který umožňuje hrát tradiční third-person akci z pohledu první osoby. A světe div se, funguje to a dobře!

Samozřejmě si na stránkách modu můžete přečíst, že chybky v něm pořád jsou. Kupříkladu předměty mají tendenci mizet, když se k nim přiblížíte, některé zbraně mají nefunkční nebo podivné animace, Snake se při plížení zprůhlední apod. Jak vám ukazuje video, hra je v klidu hratelná i v této formě, byť samozřejmě ztrácíte výhodu pohledu za roh.

Video vás s mnoha prostřihy provede základní kampaňovou misí, takže pozor na případné spoilery. Osobně mi přijde, že se pořád Metal Gear Solid hraje lépe z pohledu třetí osoby, který doplňují občasné sekvence z první osoby dané třeba použitím dalekohledu apod. Takže pro chystanou Metal Gear Solid V: The Phantom Pain zůstanu konzervativně u klasického pohledu, ale pokud moddeři zase dodají FPS mod, možná po něm někdo rád sáhne.

Nejnovější články