Dokument za dolar nabízí zajímavý pohled za oponu vývoje Pillars of Eternity
zdroj: tisková zpráva

Dokument za dolar nabízí zajímavý pohled za oponu vývoje Pillars of Eternity

21. 12. 2015 19:24 | Video | autor: Adam Homola |

Klasické RPG Pillars of Eternity naplnilo představy fanoušků, kteří hru původně zafinancovali na kickstarteru, ale i těch, kteří váhali s koupí až do chvíle vydání. Pokud jste ale vývoj hry příliš bedlivě nesledovali, představuje pro vás dokument The Road to Eternity ideální způsobe jak se na celý vývoj podívat s odstupem. Podobně jako Double Fine, i Obsidian si totiž celý proces vývoje Pillars natáčeli a výsledný dokument nejdříve nabídli podporovatelům. A nyní jej za symbolický dolar nabízí všem ostatním zájemcům.

The Road to Eternity seženete na portálu Vimeo, kde je k nahlédnutí krátký trailer s možností celý dokument koupit za pouhý dolar. Cena je symbolická, ale pořád o dolar vyšší než v případě dokumentu o vývoji Double Fine Adventure. Ten najdete celý na YouTube a zadarmo.

Pokud ale The Road to Eternity alespoň z části dosahuje kvalit dokumentu o Double Fine Adventure/Broken Age, půjde o dobře investovaný dolar. Vývojáři slibují, že v dokumentu uvidíte všechno od počátečního vývoje přes crowdfunding až po velice špatnou situaci studia v roce 2012. Nebýt úspěšné kickstarterové kampaně, už by studio Obsidian možná ani nefungovalo.

V dokumentu jsou k vidění všechny známé tváře včetně Fearguse Urquharta (šéf firmy), Joshe Sawyera (šéf projektu) či Adama Brenneckeho (šéf programování a producent), kteří vás provedou necenzurovaným pohledem do zákulisí vývoje projektu od počátku až po vydání. Pro všechny alespoň sváteční zájemce o vývoj her by to mohl být zajímavý program na svátky.

Nejnovější články