Díky zaměření na realismus se v Escape From Tarkov budou zasekávat zbraně
zdroj: tisková zpráva

Díky zaměření na realismus se v Escape From Tarkov budou zasekávat zbraně

8. 2. 2016 14:12 | Video | autor: Honza Konfršt |

Šéf vývoje online FPS Escape from Tarkov představuje první z řady videí odhalujících zákulisí vývoje hry. Na té autoři začali pracovat v roce 2012 a již tehdy padlo rozhodnutí věnovat se v maximální možné míře realismu. Proto na hře spolupracují i konzultanti z řad armády a další specialisté z terénu i z vývoje her. Jejich práci v prvním díle tohoto cyklu můžete vidět na tvorbě animací.

V páté minutě tak můžete vidět schéma animací zbraní – každá jich má desítky, přičemž jedna plynule přechází ve druhou a animované jsou i jejich úpravy – například prosté nasazení mířidel. Natáčení přitom probíhalo na dedikovaném polygonu, kde se natáčely nejen pohyby, ale například i zvuky.

Realismus sahá až k tomu, že se budou zasekávat náboje v komoře a následně je budete muset pomocí závěru odstranit. Animace se samozřejmě týkají i postav – snaha o realismus má za následek například možnost vidět nejen vlastní nohy, ale i v reálném čase vnímat, kam má protivník otočenou hlavu a zda-li zrovna míří.

Vedle toho ale autoři vytvořili animace pro spoustu dalších akcí – mezi ty patří například otevírání dveří, manipulace s předměty a koneckonců samozřejmě také řada krycích manévrů. Samotné zaměřování pak bere v potaz pohyb a tíhu zbraně i dech postavy. Vývojáři mají za sebou zkrátka velké penzum práce a jejich snaha budí zvědavost. Posuďte sami:

Nejnovější články