Staňte se architektem i kapitánem své lodi v Starship Corporation
zdroj: tisková zpráva

Staňte se architektem i kapitánem své lodi v Starship Corporation

8. 8. 2012 18:40 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Chtěli jste si někdy postavit svou vlastní Enterprise, rozhodnout se, kam hodíte ošetřovnu,...

Chtěli jste si někdy postavit svou vlastní Enterprise, rozhodnout se, kam hodíte ošetřovnu, můstek, zbrojovnu, cokoliv? Něco podobného by vám měla umožnit chystaná nezávislá hra Starship Corporation, která vás nechá vytvořit si vesmírnou loď dle své chuti. Nejde tu ovšem o zevnějšek, ale spíše o vnitřek. Jednoduše budete mít určité množství palub a do nich budete pěkně sázet různé typy místností a zařízení.


Palub bude k dispozici až pět, šest různých kategorií místností a přes padesát jednotlivých místností. Nicméně samotné budování by asi nestačilo na dobrou zábavu. Podle toho, jak poskládáte vše dohromady, se pak v sérii misí bude vyhodnocovat, jak na tom vaše loď je a jakou má vlastně reálnou hodnotu. Budete v bojových situacích i v navštěvovat obchodní uzly.

Starship Corporation působí velmi ambiciozně. Časem budete budovat kontakty s koloniemi, vytvářet vlastní flotilu a to vše se bude moci provozovat v rámci multiplayeru, což hře dodává velmi atraktivní chlubící efekt. Pro mne je ale nejatraktivnější soupis různých misí, které vyzkouší připravenost vaší posádky a lodi. Nejde jen o boj a třeba střety s piráty, ale také poruchy různých systémů, zamoření mimozemskými viry, kolizi s asteroidem...

Hra je momentálně ve vývoji a tvůrci se snaží získat peníze crowdsourcingem. Na oficiálních stránkách najdete spoustu dalších informací o hře a samozřejmě také možnost, jak finančně tvůrce podpořit, ať už přes IndieGoGo nebo třeba PayPal. Osobně bych byl určitě rád, kdyby tenhle zajímavý projekt spatřil světlo světa, protože hraní si s vlastní lodí, to je prostě věc nadmíru zábavná a testování vaší posádky prostě nabízí ty správné „kapitánské“ momenty.

(Díky za upozornění Luku Skywalkerovi)

Nejnovější články