STALKER - od CD Projektu; česky; zpoždění; video
zdroj: tisková zpráva

STALKER - od CD Projektu; česky; zpoždění; video

22. 6. 2004 23:23 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

O STALKER: Shadow of Chernobyl usilovalo v minulosti hodně domácích distributorů včetně Cenegy nebo Hypermaxu, jelikož patří mezi nejočekávanější akční hry.

The Incredibles zdroj: tisková zpráva Nakonec se ale exkluzivní práva na její vydání na území České republiky a Slovenska podařilo získat CD Projektu, který uzavřel smlouvu se společností THQ. Díky tomu u nás bude CDP distribuovat vedle Stalkera také 3D real-time strategii Warhammer: Dawn of War (podzim), vojenskou týmovou simulaci Full Spectrum Warrior (září) a rovnou dvě hry na motivy animovaného filmu Incredibles z dílny Disneyho & Pixaru. Ty budou vyprávat příběh rodinky superhrdinů, vzniknou pro všechny platformy včetně PC, mají se objevit v listopadu a zde jsou první screenshoty.

Tolik oficiální oznámení z tiskové zprávy CD Projektu. Nám se podařilo vypátrat ještě pár doplňujících informací, které sice mají neoficiální původ, ale možná pro vás budou přínosnější. Zaprvé - všechny výše jmenované tituly by nejspíš měly existovat v kompletní české lokalizaci a za prodejní cenu 999 Kč, ale definitivní to zatím není. Zadruhé - STALKER: Shadow of Chernobyl má podle důvěryhodného zdroje z THQ vyjít až v roce 2005. Pro někoho možná velký šok, pro zasvěcené naopak předpokládané zpoždění, neboť z řady indicií a nedodělků bylo vcelku zřejmé, že GSC GameWorld nemohou stihnout dokončit a pořádně otestovat hru do slibovaného září.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Když už je řeč o Stalkerovi, nelze zde nezmínit velmi atmosférické E3 video, které bylo dnes publikováno na americkém serveru PC.IGN. Ze čtyřdílné série "Behind the Game" to je první epizoda nazvaná Game Overview, která je ve dvou verzích podle rozlišení ke stažení samozřejmě i lokálně z Tiscali (10 MB nebo 30 MB, DivX). Za doprovodu působivé hudby a povídání brand managera Darrena Williamse spatříte ve čtyřech minutách průlet nad spoustou známých i neznámých míst ze hry (občas se obraz trhá) a především chování různých druhů mutantů, jejich odlišnosti a vzájemné souboje pomocí údajně neskriptovaného systému umělé inteligence. Například někoho uloví a táhnou ho po zemi do svého doupěte, někteří jsou chvílemi neviditelní, jiní útočí zejména v noci, kousnutí od radioaktivního psa způsobí hráči černobílé vidění atd. - doporučujeme :)

Příští týden si u nás budete moci přečíst už druhý rozhovor o Stalkerovi, který se jinak dá předobjednat z GameShopu za zvýhodněných 899 Kč a mít ho pak doma jako jedni z prvních v ČR.

zdroj: PR, PC.IGN, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články