Poetická hra o boji s rakovinou That Dragon, Cancer přešla na Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

Poetická hra o boji s rakovinou That Dragon, Cancer přešla na Kickstarter

13. 11. 2014 15:15 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Čas se dojmout. O vývoji That Dragon, Cancer (kickstarteřové stránky) jste mohli slyšet už před časem jako o emocemi nabité adventuře/artové hře, jejímž vývojem se Ryan a Amy Green vyrovnávají s terminálním stádiem rakoviny svého syna Joela. Částečně autobiograficky laděný titul byl oznámen v roce 2013, letos v březnu pak Joel po čtyřech letech boje s nemocí zemřel. Greenovi hru přesto, nebo spíše právě proto, plánují dokončit v plném rozsahu. 

That Dragon, Cancer svými mechanikami připomíná tradiční klikací adventuru v pohledu z očí hlavní postavy ve stylu The Walking Dead. Namísto fiktivních světů zde však hráč v kůži rodičů řeší problémy týkající se léčby, psychiky a nakonec i vyrovnání se s nevyhnutelnou smrtí. Hře však chybějí tradiční rébusy - namísto nich jednoduše servíruje dané scény tak, jak je rodina Greenů prožila. Veskrze realistickým prožitkem však hra rovněž nebude, jednotlivé scény jsou totiž vysoce stylizované a mají až hororový nádech.

Greenovi v minulosti vydali hratelné demo a uzavřeli exkluzivní smlouvu s Ouyou. Jelikož jsme však všichni kolektivně zapomněli, že Ouya existuje, finanční kanály na dokončení That Dragon, Cancer poněkud vyschly. Projekt se přitom prý nachází blízko svému dokonční. Ve snaze zajistit multiplatformní vydání nyní Greenovi rozjeli kampaň na Kickstarteru, která by titul měla přinést i na Windows a Mac OS.

zdroj: Archiv

That Dragon, Cancer se čile řadí do pomaličku rostoucí kategorie veskrze autorských her, které slouží spíše jako intimní výpověť než jako tradiční titul. Tahle indie-artová nálepka pasuje i na podobnou hru Papa & Yo, v níž jde zase o výpověď, tentokrát o boji s alkoholismem a jisté fantasy prvky jako metafora reality nechybí ani zde. A chce se dodat "jen tak dále", právě častější autorská výpověď z reálného života je cosi, co v herní nabídce pro komplexní, drahý a multiautorský vývoj bohužel chybí...

Kickstarterový trailer najdete na webu kampaně, výše však může rozkliknout i dřívější gameplay video. Oficiální web momentálně z nějakého důvodu není k dispozici.

Nejnovější články