Notch už Psychonauts 2 podporovat nehodlá, stojí moc peněz
zdroj: tisková zpráva

Notch už Psychonauts 2 podporovat nehodlá, stojí moc peněz

5. 2. 2013 17:29 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Psychonauts 2 Tima Schafera představuje jednu z vysněných her nejen svého tvůrce, ale i mnoha fandů prvního titulu.

Jenže, jak bylo už řečeno, Schafer toho má na práci spoustu a čeho nemá spoustu, jsou peníze. Několikrát opakoval, že Psychonauts 2 jsou hodně, hodně daleko a tentokrát se na tom určitě nic nezmění, protože další možnosti, jak projekt financovat, vzaly za své.


A vzaly za své v osobě či spíše jejím názoru, Markuse Perssona alias Notche, jehož studiu Mojang potažmo Minecraftu se daří a jen za poslední rok vydělalo 240 milionů dolarů. Před časem Persson řekl, že by do vývoje Psychonauts 2 klidně pár milionů investoval, ale když nyní zjistil, kolik by reálně hra stála, vycouval

Potvrdil to na Redditu: „Nějak naivně jsem myslel, že těch pár milionů, kolik má hra stát, budou třeba dva miliony. Neměl jsem pochyb o tom, že by Psychonauts 2 takové peníze vydělala zpátky. Ale ukázalo se, že Double Fine chtěli 18 milionů, haha“. Což je logicky zcela jiná částka a Persson ze své nabídky vycouval. Protože dobročinnost je jedna věc a riskantní rozhazování peněz věc druhá.

Doplňuje: „Možná v nějaké vzdálené budoucnosti, kdy už se nebudu snažit dělat hry, tehdy bych se mohl pustit do andělského investování. Zatím jsem udělal jednu soukromou investici, za sto tisíc dolarů a bylo s tím víc práce, než jsem myslel“. Inu, Schafer se musí zase poohlížet někde jinde, protože tyhle sumy nevydoluje ani z Kickstarteru.

Nejnovější články