LEVEL 125 s Empire Earth 2 a plnou hrou The Suffering
zdroj: tisková zpráva

LEVEL 125 s Empire Earth 2 a plnou hrou The Suffering

12. 4. 2005 18:18 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

V pátek patnáctého dubna uslyší trafikanti a kameloti po celé republice žádosti "Dejte mi ten s tím koněm" nebo střídmější "Vezmu si nový LEVEL, prosím".

news zdroj: tisková zpráva Nakupující si k takovému kroku budou moci gratulovat, neboť právě ušetřili 800 Kč, jelikož součástí tohoto časopisu bude plná hra The Suffering, která se stále prodává za tisícovku. Tahle ani ne rok stará hororová third-person akce pro PC si z naší recenze odnesla 82% a zde ji navíc získáte v lokalizované verzi. Ale nejen plnou hrou živ je LEVEL a v jeho 125. čísle naleznete také tématický článek o hardcore hráčích nebo velkou várku recenzí, jako například LEGO Star Wars, DOOM III: Resurrection of Evil, Brothers in Arms, Splinter Cell: Chaos Theory nebo českých verzí SWAT 4 a Empire Earth 2, odkud vám autor Tomáš Krajča nabízí následující ochutnávku a kolekci vytípaných screenshotů:

    Lákavý je cinkot mincí, lákavé šustění bankovek, klepání kreditních karet a klikot myší při virtuálních převodech. Není divu, že jim autoři Empire Earth 2 leccos podřídili. Nejvýraznějším příkladem je skladba singleplayerových kampaní. Hra nabízí celkem 24 misí, po osmi za tři národy. Kampaně se odehrávají v různých obdobích, navíc jsou k mání bonusy v podobě dvou významných bitev, kde lze hrát za obě zúčastněné strany. To nezní špatně, jenže: námětem první série úkolů je boj za sebeurčení korejského národa. A přesně jak by člověk čekal, hemží se to v zadáních úkolů, popiskách na mapě, či dialozích roztodivnými názvy kmenů, míst či postav. Jednak se v tom snadno ztrácí, jednak to není pro našince zrovna atraktivní. Co je pak ještě horší, je starověké zaměření většiny misí. Ani v závěrečných bojích proti invazi mocné Číny nedostanou hráči do rukou zajímavější zbraně. I co do úkolů a scénáře jsou podstatně zábavnější mise z kampaní následujících.
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
    Druhá z nich se věnuje Německu, a to ve velmi zajímavých souvislostech. Hráči si totiž užijí úkolů z dob, kdy se konstituoval řád německých rytířů. Později přijde mimo jiné perfektní mise, kde se hráč pokouší ubránit hrad v Marienburgu před ztečí obrovské polské armády. Přes období reformace se pak děj posune do 19. století, kdy se hráči potěší potupením Napoleona po jeho ne zrovna triumfálním návratu z ruského tažení a v závěru v roli řízného kancléře Otto von Bismarcka sjednotí německé státy a postaví se hegemonii Rakouska v německém spolku. Velká tvůrčí snaha je pak vidět na kampani americké. Ta je nejmodernější, posledními dvěma misemi dokonce zasahuje až do budoucnosti (a fiktivní války s kyborgy mají šťávu - obrana Bílého domu a prezidenta před teroristy v jedné z nich patří k tomu nejlepšímu, co singleplayer nabízí). Kromě toho je zastoupen konflikt se Španěly na Kubě, první světová válka, boje s nacisty v afrických pouštích, či fiktivní scénáře, kdy studená válka přerostla v pořádně horkou... [více v LEVELu 125]
Nakonec ještě jedna oprava. V nedělním článku o GameON jsme uvedli, že poslední čísla papírového časopisu Doupě se podle neoficiálních zdrojů neprodávají příliš dobře, proti čemuž se ohradili zástupci vydavatelství Computer Press Media a.s. Ti jsou s výsledky Doupěte spokojeni a poskytli nám data z PNS, z nichž vyplývá, že se 1. a 3. čísla tohoto magazínu prodalo prakticky stejné množství (přesný počet ale nelze uveřejnit a v auditu nebyl). Za tuto nepřesnost se jim omlouváme...

... byť je posuzování úspěchu (prodává se dobře/špatně) dost relativní a ošidnou záležitostí vzhledem k mnoha faktorům. Kdekdo z herní branže by možná dříve tipoval, že o plátek za 29 Kč projeví zájem více lidí, když zavedené magazíny LEVEL/SCORE za vyšší cenu (okolo 200 Kč) jdou na odbyt přibližně 1,5x-2x lépe. Na druhou stranu je třeba dodat, že pro přímé srovnání (pokud ho vůbec dělat) bude potřeba počkat na oficiálně auditovaná čísla po delším časovém období a hlavně vydání více čísel.
zdroj: LEVEL

jd

Nejnovější články