Grand Theft Auto V vyjde na PC začátkem roku 2014, tvrdí "zdroje"
zdroj: tisková zpráva

Grand Theft Auto V vyjde na PC začátkem roku 2014, tvrdí "zdroje"

10. 10. 2013 19:10 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Novou generaci konzolí máme už nějaký ten pátek potvrzenou, krysy mezi vývojáři však nyní krmí herní plátky dalšími drby, konkrétně o portu Grand Theft Auto V pro PC. Eurogamer to alespoň zjistil od svých kontaktů v herním byznysu, podle nichž PC verze dorazí v prvním kvartále příštího kalendářního roku (leden - březen 2014).

Součástí mozaiky je i prořeknutí se Chrise Evendena z Nvidie, který v srpnu před akcionáři plácl do éteru, že "(PC) hráči připravují své systémy pro podzimní herní vydání, včetně trháků jako Call of Duty: Ghosts, Grand Theft Auto V a Assassin's Creed 4." Nvidia sice následně jeho tvrzení dementovala s tím, že "se hluboce omlouvá za svou chybu", vydání GTA V pro PC je však prý v podstatě veřejným tajemstvím.

Nahrává tomu i údajný nález PC a PS4 kódu v datech X360 verze. Podle Chrise R. Silvy z Intelu prý navíc "někdo" zaplatil Rockstaru, aby hra na PC vyšla až se zpožděním.

Eurogamer se na konto informací od svých zdrojů znovu optal Rockstaru, jestli svým zákazníkům něco netají. Dočkali se však jen lakonického "Nyní nemáme k možnosti vydání pro next-gen konzole a PC co sdělit." Nechcete-li věřit nepotvrzeným informacím, vše zůstává při starém, statistika vydání minulých dílů série GTA pro PC však jasně svědčí v neprospěch skotských vývojářů...

Nejnovější články