Exkluzivní recenze Half-Life 2 v novém SCORE
zdroj: tisková zpráva

Exkluzivní recenze Half-Life 2 v novém SCORE

20. 10. 2004 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Časopisu SCORE se podařil husarský kousek.

news zdroj: tisková zpráva Redaktor Dreb chytře využil toho, že se začátkem října jako mediální partner E-Sports vypravil na progamingový turnaj World Cyber Games do San Francisca, odkud si odskočil tisíc mil do Seattlu, kde měl domluvenou návštěvu Valve Software. Výsledkem jeho snažení samozřejmě není nic menšího než exkluzivní recenze Half-Life 2 uveřejněná v 129. čísle, které se objeví na novinových stáncích tento pátek, ale předplatitelé ho obdrželi s několikadenním předstihem (thx Bojler). Díky tomu vám nyní můžeme prozradit, že nejočekávanější hra současnosti získala od kolegů z papíru samá slova chvály a vysoké hodnocení 97%, přičemž ji vytýkají pouze málo zbraní a místy slabší umělou inteligenci nepřátel. Half-Life 2 recenze zabírá v aktuálním SCORE celkem sedm stránek, které doprovází spousta nových screenshotů a nechybí ani zajímavý (tedy až na překlep Eastern Eggs :) rozhovor s Dougem Lombardim, marketingovým ředitelem Valve o vývoji hry.

To vše je fajn, ale ze samotného článku je cítit, že byl zřejmě psaný hodně narychlo (Dreb se stal údajně prvním Středoevropanem, který pokořil HL2) a na můj vkus ho příliš vyplňuje tzv. vata (rozvláčný úvod o cestování, opakování starých známých informací o hře, HW nárocích, o různých edicích atd.). Autor také bohužel často popisuje hratelnost zrovna na situacích, které snad každý viděl stokrát v trailerech. Na druhou stranu, v recenzi je pochopitelně i kupa vlastních zážitků, o nichž člověk nemohl vědět z dřívějška - třeba proklamace o naprosto plynulém chodu Half-Life 2 na maximální detaily v 1600x1200 na Radeonu 9800 PRO s 3,2 GHz, o hrátkách mechanického robota jménem Dog, další příklady využití fyzikálního enginu v praxi nebo že dohrání zabere asi tři dny. Jak se líbí recenze ve SCORE vám?

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Mimochodem, už delší dobu koluje zpráva, že v Evropě se má HL2 prodávat v přívětivější DVD verzi, což dnes potvrdily obaly na ToTheGame (s ratingem 18+). Zeptali jsme se proto Jana Herodese z Cenegy, jestli se to týká i České republiky, ale prý nikoliv. Na 1 DVD se bude hra kvůli politice Vivendi šířit jen v těch zemích, kde se má distribuovat kompletní anglické provedení hry (tzn. originální znění manuálu, vzhledu krabice apod.). Oproti tomu například v ČR, kde se jako obvykle připravuje lokalizace krabice a manuálu, vyjde jen ta verze na 5 CD. Holt co se dá dělat, ale je nutné zdůraznit, že toto prý není chyba Cenegy Czech, nýbrž rozhodnutí zahraničního vydavatele Vivendi. Jestli se nepletu, také domácí zákony nařizují distributorům překlad manuálu (resp. "návod k obsluze" v češtině), aby produkt mohli všichni lidé bez potíží používat (ale není to moc domyšlené, kdy je potom hra stejně anglicky :)

Podivná je rovněž spekulace, že po instalaci Half-Life 2 (koupeného v kamenném obchodě) údajně všichni zákazníci budou muset vždy aktivovat svou hru přes internet, resp. založit si účet na STEAMu a autorizovat se, i když budou chtít hrát jen singleplayer. Ten, kdo nedisponuje připojením k síti sítí, zřejmě nesplňuje minimální požadavky pro HL2 uvedené zde a má mít kvůli této ochraně proti pirátům smůlu. Otázka je, zdali toto řešení pomůže a jestli to nakonec nebude klasicky otravovat jen legální majitele hry, protože Counter-Strike: Source fungující na podobném principu je už dlouho k mání na warez scéně v cracklé verzi. Oficiálně na vše zatím nikdo z Valve nereagoval, čekáme na jejich odpověď...
zdroj: ICQ, SCORE, vlastní zpráva, HlFallout

jd

Nejnovější články