EA a Take 2 licencovali PhysX pro své hry
zdroj: tisková zpráva

EA a Take 2 licencovali PhysX pro své hry

9. 12. 2008 15:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Přední vydavatelé umožnili svým studiím sáhnout po řešení fyziky od NVIDIE. Jak to v tomhle bude s Mafií 2 a vyžaduje DirectX 10?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Dva přední světoví vydavatelé, Electronic Arts a 2K Games, se odhodlali vsadit na technologické řešení pro fyziku od NVIDIE. V souběžně zveřejněných tiskových zprávách oznámili licencování PhysX pro své herní tituly pro PC, PS3 a X360. Znamená to, že úplně každá jejich budoucí hra bude speciální efekty (realizovatelné jen na GeForce kartách) obsahovat, něco jako Mirrors Edge? Nikoliv. EA a Take 2 tímto pouze dali tyto nástroje k dispozici svým studiím po celém světě a je nyní jen na nich, zda ho využijí.

"Jsme nadšeni kvalitou PhysX enginu a naše tituly v rané fázi vývoje mohou po tomto řešení sáhnout," naznačil technologický ředitel 2K Jacob Hawley, kterých her se může implementace týkat. Oznámení totiž s výjimkou Borderlands od Gearboxu nejmenovalo jedinou konkrétní hru, byť jich podle našich informací má být hodně, zejména od EA, počínaje těmi jarními, kde se dají dopředu odhadovat jen takové kosmetické změny. U Take 2 se zase přímo nabízí využití pro BioShock 2 (podzim 2009), v jehož podmořském městě simulace tekutin jistě sehraje nemalou roli a ideálně by se jednu z funkcí PhysX hodila.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Co se týká Mafie 2, 2K Czech mají PhysX licencováno ještě z dob AGEIA. Před pár dny se na Worthplaying objevily informace pochybného původu, že Mafia 2 má disponovat nějakým vlastním fyzikálním řešením a že její engine má být pouze pro DirectX 10. Optali jsme se proto zástupce českých vývojářů, zda to může potvrdit: "Není to pravda. Pro fyziku v Mafia 2 použijeme PhysX a grafický engine jede na DirectX 9," uvedl na pravou míru dezinformace z WP. A odkázal nás na sledování jejich redesignované firemní stránky 2KCzech.com.

Více o tom, co je to PhysX, v našem archivu.

zdroj: PR, WP, vlastní

jd

Nejnovější články