Andyho Graye nahradí ve FIFA 12 Alan Smith
zdroj: tisková zpráva

Andyho Graye nahradí ve FIFA 12 Alan Smith

30. 6. 2011 14:01 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Malou záhadou bylo, jak Electronic Arts vyřeší problém s dlouhodobým komentátorem série FIFA Andy Greyem, který byl kvůli sexistickým narážkám vyhozen ze stanice Sky Sports.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nejen, že vypadl z klasického kolotoče komentování zápasů, ale jeho renomé bylo natolik poškozeno, že se s ním nemohlo pro potřeby hry počítat.

Řešení bylo ale tak nějak nasnadě. Na Sky Sports Greye vystřídal bývalý anglický reprezentant Alan Smith, který s druhým tradičním komentátorem hry, Martinem Tylerem, pracoval už třeba při letošním finále Ligy mistrů. David Rutter z EA konstatuje: „Alan přinese čerstvou, novou perspektivu do FIFA 12, zvláště, když bude pracovat po boku tak zkušeného komentátora, jakým je Martin Tyler.“ Pokud nepatříte mezi pamětníky a neznáte Smithe, vězte, že jde o útočníka, který začínal v Leicesteru (tedy v lize, jinak v Alvechurchi) a dlouhou a úspěšnou kariéru prožil v Arsenalu. Co vlastně říká na možnost komentovat FIFA?

„S Martinem jsme si vypěstovali během práce na přenosech takovou přirozenou chemii, kterou přeneseme i do virtuální hlasatelny. Opravdu se tedy těším, až si fanoušci na podzim poslechnou všechny ty emoce a nadšení, které do hry přeneseme“, říká třináctinásobný reprezentant, který mimochodem dostal za svou kariéru jedinou žlutou kartu. A vy posloucháte raději český komentář a nebo si zpřístupníte ten anglický?

Nejnovější články