Rozšíření Horizons pro Elite: Dangerous bude obsahovat i lodě s vícečlennou posádkou
zdroj: tisková zpráva

Rozšíření Horizons pro Elite: Dangerous bude obsahovat i lodě s vícečlennou posádkou

29. 9. 2015 11:03 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Vesmír už nebude tak osamělé místo. Jak už jsme vás informovali, na příští rok se pro Elite: Dangerous chystá rozsáhlý datadisk Horizons, který přinese spoustu novinek. Už jsme vás informovali o módu, v němž budete moci s planetárním modulem Scarab brázdit povrch těles, u nichž se s lodí objevíte. Nepůjde jen o vizuální potěchu, na povrchu najdete další suroviny, poklady a třeba i nepřátele, s nimiž se ve Scarabu budete moci utkat. Nově tvůrci oznámili, že v Horizons dostanete možnost pilotovat lodě s vícečlennou posádkou.

Znamená to, že už nebudete mít k ruce jen svou jednomístnou loď, ale klidně takzvané mateřské lodi, které budete moci ovládat sami nebo ve více lidech. Po lodi se budete moci i porozhlédnout a pozdravit své spolubojovníky, spoluobchodníky, spoluobjevitele. To znamená, že do hry bude implementován i editor vašeho herního avatara, takže si budete moci nadesignovat svého pilota dle vlastních preferencí a celé to létání vesmírem bude zase o něco osobnější.

elite zdroj: tisková zpráva

Více členů posádky znamená možnost rozdělení funkcí. Někdo třeba bude mít na starosti zbraňové systémy, někdo ovládání střeleckých věží, pilotování a někdo klidně může dostat do ruky stíhače. Nově totiž budou mít dané typy lodí možnost nést v doku stíhačky, které v případě potřeby z mateřské lodi vypustí a buď je ovládá AI nebo hráč za kniplem. Dokonce jde, pokud zrovna chybí kamarádi, sednout do stíhačky a nechat ovládání mateřské lodi na umělé inteligenci.

Příkladem těchto velkých lodí, které objemově zastíní vaše jednomístné lodě a to včetně těch vysloveně nákladních, budou velké obchodní koráby, které se v druhé sezoně, jíž Horizons představuje, objeví. Datadisk bude k dostání za 40 liber i s původní hrou pro nové zájemce a za 30 liber pro stávající majitele. Nicméně, do Horizons ještě pár měsíců chybí. Nejblíže vydání je update, který do hry implementuje CQC modul s několika novými mód pro PvP bitvy a koncem roku update Ships (1.5) přinese řadu nových lodí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články