První update přidává do PES 2015 Spartu Praha a Slovan Bratislava
zdroj: tisková zpráva

První update přidává do PES 2015 Spartu Praha a Slovan Bratislava

11. 11. 2014 17:56 | Preview | autor: Petr Poláček |

Ve čtvrtek 13. listopadu konečně získá FIFA 15 soupeře a začne rok trvající souboj o krále virtuálního fotbalu. Letošní ročník kopané od EA Sports postavil na hřiště solidně vyvážený tým bez velkých hvězd, zatímco soupeř od Konami (vůbec poprvé ale hru nedělali Japonci, nýbrž Britové) už několik měsíců anoncuje, že do zápasu vyšle tým zbrusu nový – a po dlouhé době se o vítězství pořádně popere, samozřejmě v rámci pravidel. První recenze od kolegů ze zahraničních webů a magazínů dávají Konami za pravdu, což si brzy sami ověříme. Pro fanoušky série, kteří recenze nepotřebují a koupi PES 2015 mají dávno rozhodnutou, však bude více zajímat obsah prvních dvou updatů.

První update vyšel (někde teprve vyjde) hned při vydání hry a Konami má za něj u mě plusové body, protože do hry přidává osm nových licencovaných týmů včetně Partizan Bělehrad, Makabi Tel Aviv, Slovan Bratislava ale hlavně Sparta Praha. Širší nabídka českých (a slovenských) klubů by potěšila, ale třeba je Sparta jen náznakem věcí budoucích. Budu držet Konami pěsti.

První update dále do hry přidává 93 dresů, 109 reálných hráčů v šesti týmech brazilské ligy a nové kopačky značky Puma i Nike. Update také upravuje tváře 80 hráčů a aktualizuje ve hře informace o přestupech a hostováních.

PES2015_DP1_8LatestBoots zdroj: tisková zpráva

V průběhu prosince vyjde další PES 2015 update, který rozšíří počet hráčů s reálnými jmény pro brazilský tým Flamengo, ale též počet replik reálných stadiónů a počet licencovaných týmů. Taková Plzeň by se mezi nimi mohla objevit. Nebo třeba Zbrojovečka ....no nic.

Od 20. listopadu navíc tvůrci začnou vydávat pravidelně každý týden updaty statistik a výsledků v několika prémiových soutěžích včetně britské, italské, francouzské, španělské a brazilské. 

PES 2015 vychází 13. listopadu pro staré i nové konzole a samozřejmě i PC, přičemž PC verze se co do prvků a zpracování nachází někde mezi verzí pro staré a nové konzole – bohužel.

Nejnovější články