Odkrytí Quantum Theory, vyzyvatele Gears of War
zdroj: tisková zpráva

Odkrytí Quantum Theory, vyzyvatele Gears of War

10. 10. 2008 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Japonská third-person střílečka přinese frenetickou akci při šplhání na vrcholek věže. + OBRÁZKY, VIDEO

PS3 zažívá silný rok na žhavé tituly s nálepkou exkluzivity (např. Metal Gear Solid 4, LittleBigPlanet a další), což je pro něj jedině dobře, když mu ve všech prodejních statistikách povážlivě kape do bot. Na TGS čerstvě ohlášená akční hra Quantum Theory od japonského Team Tachyon rozhodně nechce trhat partu. Sama sebe totiž prezentuje jako „japonskou odpověď na Gears of War“ – a je pravda, že hra podobného ražení na PS3 zatím citelně chybí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na internetu se objevil scan z časopisu Famitsu, kde byly poprvé ukázány obrázky ze hry, díky nimž jsme si mohli udělat docela dobrou představu o jejím vzhledu. A řekněte sami, jestli Quantum Theory nevypadá zatraceně dobře. Postapokalyptická atmosféra navíc ještě více vyniká v uvolněném traileru. Z něj se dají vyčíst další informace – třeba například, že fandové svalnatých hrdinů budou opět v sedmém nebi, nebo že se po boku hlavního protagonisty (který byl představen jako „temný hrdina Syd“) postaví vcelku pohledná Filerna. Její přítomnost sice v tomto případě neznamená kooperativní režim, nicméně oba hrdinové spolu budou často spolupracovat, aby se dostali přes různé překážky.

zdroj: Archiv


Quantum Theory TGS '08 trailer

Hráč bude ve hře procházet tzv. „Living Tower“ („Žijící věží“), která slouží nejen jako herní prostředí, ale i hlavní protivník. Vaším cílem bude zneškodnit ji, ona vám přitom bude všemožně překážet. Podlahy se budou propadat, stěny mizet, levely se každou chvíli změní a donutí vás tak, abyste si neustále hledali nové cestičky (a to především skrz místa, která ještě před chvílí vypadala jinak).

K zdolání svých nepřátel využijete převážně pistolí a kulometů, nicméně Syd bude vybaven i zbraní na blízko, jíž si čas od času pomůže při soubojích s tužšími nepřáteli. Chybět konečně nebude ani síťová složka, slibující několik druhů zápasů s možností nastavit si jak pravidla hry a podmínky, tak i vybrat vlastní postavu a sestavit celý tým. Byť na konkrétní detaily jsou zatím autoři bohužel skoupí.

Quantum Theory má vyjít pro PS3 na konci příštího roku.
zdroj: Examiner.com, PS3extreme.com

campercz

Nejnovější články