NHL 15 na nových konzolích nabídne hlavně lepší fyziku a AI (+ video ze hry)
zdroj: tisková zpráva

NHL 15 na nových konzolích nabídne hlavně lepší fyziku a AI (+ video ze hry)

9. 6. 2014 17:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Tisková konference EA začíná sice až v devět hodin večer (sledujte přímý přenost), ale EA vydala tiskovou zprávu o NHL 15 už nyní. Navíc je plná informací, které na tiskovce určitě nezazní, tak se na ně pojďme v klidu podívat. Když si odmyslíme všechnu tu revoluci, kterou se EA ohání, vyjde nám, že nový ročník bude těžit především z výkonu nových konzolí.

NHL 15 pro nové konzole je právě ta verze, o kterou by se fanoušci série měli nejvíce zajímat. Díky výkonu nového hardwaru má být NHL 15 mnohem realističtější a autentičtější než kterýkoliv z předchozích ročníků. Začít nelze ničím jiný, než fyzikou.

Systém zvaný "12 Player NHL Collision Physics" simuluje reálnou fyziku pohybu po celou dobu hry a u všech hráčů. Reálné fyzice se nevyhne ani puk, jehož chování má být vybudováno od píky - měl by reagovat odpovídajícím způsobem i na stav povrchu ledu a podle toho adekvátně poskakovat.

zdroj: Archiv

Další systém s dalším hezkým názvem "The Next Generation Hockey Player" je taktéž vybudovaný od základu a hráči jsou díky němu složení ze tří vrstev: těla, výbavy a dresu. Všechny tři části mají být na sobě nezávislé a reagovat odlišně třeba na puk nebo jiné hráče podle toho, jak by to bylo v reálu. Na dresy se navíc aplikuje systém dynamického oblečení, který by měl lépe znázorňovat dění na ledě, například rychlost bruslení.

Značných vylepšení se dočkala také umělá inteligence, které se v NHl 15 říká "Vision AI". Přínos pro hru má mít především v tom, že si všichni hráči na ledě jsou mnohem více vědomi svého okolí - budou po očku sledovat puk i když se o něj budou rvát jiní hráči, můžou puk očekávat na základě rozestavění hráčů a podle toho se přizpůsobit apod. Vision AI zní slibně, ale až praxe ukáže, jestli to nebude třeba na škodu. O NHL 15 bychom se mohli dozvědět více informací už za pár hodin, na tiskové konferenci EA.

Nejnovější články