Kráska noci z pařížského Saboteura
zdroj: tisková zpráva

Kráska noci z pařížského Saboteura

28. 2. 2009 0:01 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pomstychtivý hrdina se staví proti nacistickým okupantům za záchranu svého milovaného města.

Otevřený herní svět z doby nacistické okupace Paříže a systém přepínání mezi černobílým a plně barevným vyvedením hry jsou dva charakteristické znaky Saboteura od Pandemic. Hry, o níž toho od jejího ohlášení před dvěma lety stále víme relativně málo. Než padne embargo na nadcházející vlnu preview a představí se nám ve své aktuální podobě, podařilo se kolegům ze zahraničí získat nový obrázek (nebo jen artwork?) a přitom zjistit pár dalších střípků přímo od vývojářů:

  • Inspirací pro hl. hrdinu Seana Devlina byl původem automechanik a později závodník William Grover-Williams, který se v době války přidal k odboji a pracoval v Paříži jako britský tajný agent; narozdíl od Seana, kterému bude záležet jen na osobní pomstě.

  • Nelze si představit pařížský den bez kaváren a panerií, s jejichž modelováním si autoři dali záležet, byť stejným dílem se soustředí také na věrohodné zachycení pověstného nočního života.
Obrázek zdroj: tisková zpráva
  • Model města má obsahovat všechny zásadní čtvrti i budovy, o Eiffelovce nemluvě, včetně slavného kabaretu Moulin Rouge (ten se zde ale bude jmenovat La Belle de Nuit, tedy Kráska noci). Příslibem autentičnosti budiž to, že pokud jste prý někdy byli v Paříži, budete se ve hře bez problémů orientovat.

  • Na ulicích bude i přes den rušno a veselo, akorát hlídkující nacisté budou většinou mlčet a povídat si je uslyšíte nanejvýš v interiérech přes zavřené dveře nebo v těch částech Paříže, kde rozbijí své tábory; tahle místa mají mimochodem vyzařovat jakousi "temnější" a depresivnější auru než zbytek města.
Saboteur je ve vývoji pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 a vyjde do konce letošního roku - více ve dřívějším zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Připomíná se pařížský Saboteur  [4.2.2008 13:13 - levis]
Ztracený pařížský život Saboteura  [19.8.2007 21:21 - levis]
Saboteur pomstí své přátele zabité Němci  [6.4.2007 14:14 - jd]
zdroj: Beetstro

levis

Nejnovější články