Football Manager 2013 má přinést 900 novinek a změn
zdroj: tisková zpráva

Football Manager 2013 má přinést 900 novinek a změn

6. 9. 2012 15:52 | Preview | autor: Adam Homola |

Rok se s rokem sešel a bylo jen otázkou času, kdy vývojáři ze Sports Interactive společně se Segou oznámí nový Football Manager. To se právě stalo a my se tak můžeme podívat na první informace o Football Manager 2013, které vývojáři prozradili na tiskové konferenci, a které se k nám dostaly v tiskové zprávě. Jak už bývá zvykem, zatím se představí jen hrstka těch nejzásadnějších novinek. Na zbytek prý mají vývojáři nachystáno 25 videoblogů, kterými nás obšťastní do vydání. Ale zatím se pojďme podívat na dva nové módy a několik vylepšení stávajících věcí.

Ke dvěma tradičním módům, které se nacházely na hlavní obrazovce předchozích Football Managerů, přibudou v FM2013 dva zbrusu nové módy. Z toho jeden potěší sváteční hráče, druhý zase věrné hardcore publikum. Prvním novým módem je Football Manager Classic, aneb FMC. Pod ním se bude skrývat klasický Football Manager jak jsme ho znali doteď, jen se trochu oseká tak, aby byl přístupnější novým hráčům.

Pointou FMC je, že hře už nebudete muset věnovat tolik času jako dřív a nebude to tak hardcore. Některé vaše odpovědnosti totiž převezme tým vašich asistentů a jiné hardcore prvky zase zmizí úplně. Hra tak bude jednodušší, rychlejší a přístupnější. V FMC bude také spousta odemykatelných věcí, které hru zjednoduší, nebo pomohou novým hráčům.

“V posledních letech bylo jasné, že existuje velká skupina lidí, kteří by si Football Manager rádi zahráli, ale jednoduše na takto komplexní hru nemají čas. Mají rodiny a jiné závazky a dokonce i spousta členů našeho týmu je na tom velmi podobně. Proto jsme se rozhodli, že najdeme způsob, jak vyjít hráčům s nedostatkem volného času vstříc, aniž bychom tradiční zážitek z Football Manageru příliš zjednodušili. Věříme, že právě FMC tohoto cíle krásně dosáhl,” pochlubil se v tiskové zprávě šéf studia Sports Interactive, Miles Jabcobson.

V zápětí ale naprosto jasně zdůraznil, že se hardcore hráči a dlouholetí fanoušci série nemusí bát zjednodušování hry. Jedná se skutečně jen o jeden nový mód, který bude určen nováčkům. Hráči, kteří budou chtít svůj kompletní, komplexní a hardcore fotbalový manažer, se ho samozřejmě dočkají, těm se nic brát nebude. Naopak jim přibude ještě Challenge mód, který bude plný různých výzev. Výzvy vás postaví do velmi specifické situace, se kterou se budete muset vypořádat v krátkém časovém úseku, většinou na to budete mít jen půl sezóny. Půjde třeba o to jak plnit cíle stanovené radou, když je většina vašich top hráčů zraněných, jak udržet sérii vyhraných zápasů apod.

zdroj: Archiv


Video z tiskové konference. Nečekejte žádné velké záběry ze hry, spíš jen spoustu povídání

Kromě dvou zbrusu nových módů se má Football Manager 2013 dočkat hromady novinek a vylepšení. Celkem má být všech novot a úprav 900! Těžko si lze představit tolik věcí v jedné hře, která bude z velké části podobná loňské verzi. Seznam čítající 900 položek vývojáři samozřejmě nezveřejnili, ale několik příkladů přeci jen uvedli: vylepšené 3D zobrazování zápasu, stadionu a věcí “okolo” - všechno teď má vypadat realističtěji a uvěřitelněji. Zásadních změn se dočkala umělá inteligence, kterou prý tvůrci přepracovali nejvíc od ročníku 2009.

Nemálo hráčů také jistě potěší hlubší integrace se Steamem, výrazně jednodušší online hraní, celosvětové žebříčky, kompletně předělaný systém půjček a zbrusu nový systém daňových režimů, který má být také realistický a šitý na míru hardcore fandům. Datum vydání vývojáři zatím neprozradili, prý ho sami neví. Každopádně by to chtěli stihnout do vánoc, což se jim dle jejich slov asi podaří.

Nejnovější články